GenelKıbrısManşet

Kimliksizler Derneği İtalya ve İspanya Elçilikleri ile görüştü

Kimliksizler Derneği temsilcileri, güney Kıbrs’taki elçiliklerle başlattıkları görüşmelere devam ediyor. Daha önce Almanya, Portekiz, Fransa, İngiliz Yüksek Komiserliği ve Finlandiya elçilikleri ile verimli toplantılar yapan Kimliksizler Derneği, geçtiğimiz hafta İspanya, bugün ise İtalya elçisi ile görüşme gerçekleştirdi.

Anne veya babasından dolayı Kıbrıs Cumhuriyeti, dolayısıyla da Avrupa Birliği yurttaşlığı hakkı olan kişilerin yaşadığı insan hakları ve özellikle çocuk hakları ihlallerinin detaylı bir şekilde aktarıldığı toplantılarda konu hakında bilgilendirme ve farkındalık yaratmak amaçlanıyor. Ayrıca konunun Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler kurumları düzeyinde görüşülmesi ve yapılan hukuk dışı uygulamaların gerekli raporlara da girerek sona ermesi hedefleniyor. Sorunun çözümünün uzun soluklu olabileceği sebebiyle, bilhassa üniversite çağında olan ve Avrupa ülkelerinde okumayı hedefleyen gençlerin eğitim hakkının sağlanabilmesi amacıyla önlemler alınması da elçiliklerden talep edilmekte.

Görüşülen elçilikler, konunun gündemlerinde olduğunu ve gerek Kıbrıs Cumhuriyeti gerekse de Avrupa Birliği yetkilileri nezdinde konuyla ilgilendiklerini belirttiler.

Kimliksizler Derneği, Avrupa Parlementosu Dilekçe Komitesi’ne yaptığı ve kabul görüp halen support (destek) vermeye açık olan dilekçe ile de uluslararası alanda mücadelesine devam ediyor.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu