GenelKıbrısManşetSEÇİM 2022Siyaset

Kırdağ: Kıbrıs sorunu çözülmeden bu seçimler göstermeliktir. Eğlencedir, tiyatrodur

KKTC’de seçime katılım rekorunu eline tutan, Kıbrıs Türk siyasetinin renkli, deneyimli simalarından Arif Salih Kırdağ, GIYNIK ekranlarında Ahmet Vamık’a konuştu.

KKTC’de seçime katılım rekorunu eline tutan, Kıbrıs Türk siyasetinin renkli, deneyimli simalarından Arif Salih Kırdağ, GIYNIK ekranlarında Ahmet Vamık’a konuştu.

Arif Salih Kırdağ, 2022 Erken Genel Seçimi’ni Anayasa’ya aykırı ve demokrasiden uzak olarak değerlendirirken, ülke ekonomisinin bulunduğu durumdan dolayı bu seçimlere para harcayacak durumda olmadığını ve bundan dolayı seçime katılmadığını belirtti.

Erken Genel Seçimi’ne giren 5 partiyi “devlet partisi” olarak değerlendiren Arif Salih Kırdağ şöyle devam etti:

“Devletin katkı sağladığı, meclis partilerinin seçimlere girmesi normal. Bu yıl Milletvekilleri maaşları dışında 27 buçuk milyon Türk Lirası katkı aldılar. Devlet partilerinin kendi aralarında bir yarış olduğunu tespit ettiğim için ve devletten ne katkı ne maaş alan biri olmadığım için bu seçimlere giremedi.

Benim ortaya koyduğum ülke şartlarının iyileşmesi için proje koyan birini görmedim. Ben diğer partilerden benimle görüşmelerini bekledim. Yokmuşum gibi kimse gelmedi ve herkes kendi havasında seçime girdi.

56 sene sonra açıkça söyleyebileceğim; bu ülkede demokrasinin içine ettikleri, demokrasinin tercih edilmediğidir. Bazıları diyor ki Pazartesi sövmeye başlayacağım Meclis’e ve kişilere oy vereceksem neden sandığa gideyim? Bu şekilde halkı sandığa küstürdüler.

Gerçek demokratik kurallar çerçevesinde Anayasa’ya uygun seçim ortamı yaratarak seçim sürsünler. Yapmıyorlarsa ayıptır. Güney Kıbrıs’ta %1 oy alanlar bile meclise giriyor. Bizde böyle bir şey söz konusu değildir. Utansınlar!”

24 Ocak sabahını oluşacak yeni meclis hakkında değerlendirmede bulunan Kırdağ şunları söyledi:

“Eski seçilenlerin meclise girme oranı yüksek olacak. Yeni seçilenlerin ise sesi soluğu seçildikten biraz sonra kesilecek. KKTC demokrasisi bana göre sil baştan revizyona uğramalı, Devlet yardımlarının ya herkese ya hiçbirine verilmeyecek şekilde uygulanması gerekir ve Anayasa’nın eşitlik ilkesine göre seçimler yapılmalıdır.

Yüksek Seçim Kurulu bu noktada Anayasa’ya aykırı bir şekilde seçim yapıyor. Ne acı… Yargı mensupları Anayasa’ya aykırı olan bu seçimi reddetmelidir. Demokrasimiz şaibeli, eşitlik dışında işlemektedir.

Pazartesi sabahı zamlar gelmeye başlayınca oy kullananlarda sövmeye başlayacak. En ağır şekilde eleştireceklerdir. Değişen bir şey olmayacak, son 5 yılda yaşananların beş beteri yaşanacak.”

Ülkede gerçekleşecek seçimlerin ancak “Kıbrıs Sorunu” sona erdiğinde ve yaratılacak Uluslararası bir düzende demokrasi kurallarıyla yapılması gerektiğini savunan Kırdağ, “Kıbrıs sorunu çözülmeden bu seçimler göstermeliktir. Eğlencedir, tiyatrodur. Bu seçim oyununu Türkiye kurdu, kendisi destekliyor. Derhal buna son vermeli. Artık Kıbrıs Türkü’nün kendi kanatlarıyla uçabileceği sosyal yaşam, demokrasi, siyaset ve ekonomi kurulmaya başlanmalıdır. 1974’den sonra buraya gelen yalan düzen olmasın artık.” Dedi.

(L.G.)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu