ManşetYaşam

Kırlangıçlar yolda

Maalesef doğal ürünlerden uzaklaştık. Eskiden ‘fast food’ vardı, artık bunun yanına cips, dondurma, kola gibi tatlı zehirleri barındıran ‘junk food’ da sahnede. Bu kültürü de benimsedik. Bunların yanında unutmayalım ki, ömrü uzatılmış yiyecekler bir o kadar ömrümüzden çalıyor

İdeolojisi ve de siyaset’i batsın; Newroz/Nevruz Bayramı’nın Kürt mitolojisindeki Demirci Kawa Efsanesi’ne dayandığına inanılır. Anadolu ve Orta Asya Türk halklarında da Göktürklerin Ergenekon’dan çıkışı anlamıyla ve baharın gelişi olarak kutlanır. 3000 yıllık bu geleneği 2010 yılından itibaren başlayarak Birleşmiş Milletler Genel Kurulu da 21 Mart’ı Dünya Nevruz Bayramı olarak kabul etmektedir.

Neyse, ailemizin kırlangıçlarının da eli kulağında. Geçen yılın yavruları, bu yıl anaç olarak gelecekler vesselâm. E onların yuvaları bu; Dişiyle, tırnağıyla, alın terinden inşa ettiler yuvalarını. Güneş yine geç batacak. Çocuklarımızı eve sokmakta yine zorlanacağız. Yo Yo Diyetler yine devreye girecek. Yine o bisküvi reklamındaki gibi Biscolata Erkeği hayaliyle fitness salonlarına doluşup, yine Facebook’tan yer bildirimleri şeklinde mesajlar verilecek.

Mâlum, 6 ayda maydanoz bile yetişmez ama n’apalım, umut da biz fakirlerin ekmeği ha’bire çıkacak cana eziyet edeceğiz. Ey okuyucum; Dün de  “Yarın” demiştik ama artık 202 Yaz geldi çattı. “Benim hayatım, benim teknolojim” der ya bir reklam filmi, doğrudur onun teknolojisi onu bağlar bağlamasına ama buna karşılık teknolojik uyumumuz sayesinde hareketsiz bir yaşam da bizi bağlar tıpkı bir sürüngen gibi.

Bir zamanlar bu toplumun yarınlarıydık ama artık et bullisi stili yarı prostat ve andropoz arifesinde ha’bire sona doğru ve son sürat yaşlanmaya devam ediyoruz. Yürümüyoruz, koşmuyoruz, çevirmiyoruz. Egzersiz eğitimimiz maalesef çok yetersiz. Kaliteli ve yeterli uykumuz da yok. Sosyal baskılardan kurtulamıyoruz. Yoğun iş yaşamı, yetersiz ve dengesiz beslenmemiz de cabası. Kilo problemi, kolesterol, damar sertliği, hipertansiyon ve hormonal dengede sorunlar yaşıyoruz. Maalesef doğal ürünlerden uzaklaştık. Eskiden ‘fast food’ vardı, artık bunun yanına cips, dondurma, kola gibi tatlı zehirleri barındıran ‘junk food’ da sahnede. Bu kültürü de benimsedik. Bunların yanında unutmayalım ki, ömrü uzatılmış yiyecekler bir o kadar ömrümüzden çalıyor.

Sonuç mu? Herkesin kendine günde bir saat ayıracak zamanı vardır a dostlar. Hazırlanın, kırlangıçlar yolda.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu