GenelKıbrısManşet

 “Kişiye özel planlamanın karşısındayız”

KTMMOB Genel Başkanı Aysal: “Çağdaş ve planlı gelişen bir ülke olabilmenin en önemli unsurlarından biri imar planlarıdır”

KTMMOB Genel Başkanı Aysal: “Çağdaş ve planlı gelişen bir ülke olabilmenin en önemli unsurlarından biri imar planlarıdır”

GELİŞEN BİR ÜLKE İÇİN İMAR PLANININ ÖNEMİ

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) Genel Başkanı Seran Aysal, sürdürülebilir çevre ile gelişmiş, çağdaş ve planlı gelişen bir ülke olabilmenin en önemli unsurlarından birinin İmar Planları olduğunu vurguladı. KTMMOB’den yapılan açıklamaya göre, Yeni Karpaz Derneği ve Kıbrıs Sulak Alan Topluluğu, KTMMOB’yi ziyaret etti. Görüşmede, KTMMOB’den Genel Başkan Seran Aysal, Genel Sekreter Türker Aktaç ile Şehir Plancıları Odası’nı temsilen Oda Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Ali Kanlı, Yeni Karpaz Derneği’nden Başkan Turgay Öykün ile Dernek Üyesi Erol Emin, Kıbrıs Sulak Alan Topluluğu’nu temsilen Asuman Korukoğlu Kuyucu ve Zühal Mustafaoğulları yer aldı.

“KARPAZ’DA BİR AN ÖNCE PLAN TAMAMLANMALI”

KTMMOB Genel Başkanı Aysal görüşmede yaptığı konuşmada, KTMMOB ve bağlı odalar olarak, bilimi temel alarak yürütülecek, planlı çevresel ve kamu etkisini dikkate alan çalışmalara destek olacaklarını aktardı. Karpaz’da bir an önce planın tamamlanmasının öneminin altını çizen Aysal, temel planlama ilkelerinden ve bölge gerçeklerinden uzak, “kişiye özel” planlamanın karşısında durarak, varsa böylesi bir çalışma niyeti onlarla mücadele edeceklerini kaydetti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu