GenelKıbrısManşet

KITSAB’tan kapalı devre turizm yorumu

Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Orhan Tolun, katıldığı bir programda ‘Kapalı Devre Turizm’ modeliyle ilgili konuştu, “Kapalı devre turizm modelinde acenteler, halk, esnaf veya restoranlar yoktur. Turizm yalnızca charter seferlerle değil tarifeli uçuşlarla da gerçekleşmeli” dedi.

Tolun, şuanda 4 tarifeli uçuş olduğunu söyleyerek, “Tarifeli seferlerle gelenler karantinasız ülkeye giremeyen kişilerdir, yani karantina şartı vardır. Bunun dışında kapalı devre turizm modeli içinde ekstradan 4 charter sefer yapılması için izin verildi. Bu modelin yalnızca charter seferlerle değil tarifeli seferlerle de gerçekleşebilmesi için Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu da bir görüş belirtmiştir.” İfadelerini kullandı.

Orhan Tolun,  tüm önerilere rağmen Bakanlar Kurulu’ndan daha kısıtlayıcı bir karar çıktığını açıklayarak, “Turizmin şuan sadece charter seferlerle gerçekleşebileceği kararı verildi. Bizim istediğimiz tarifeli sefer açılımı yapılmasıdır bunun sorumluluğunu acenteler alacaktır. Şu anki modele karşı değiliz ama yetersiz olduğunu savunuyoruz.” mesajı verdi.

“Kapalı devre turizmi elektronik bileklikle kontrol etme noktasında dünyada tekiz.” diyen Tolun,  “Sanki en çok bulaşın olduğu ülke bizmişiz gibi adımlar atıyoruz. Sağlık Bakanlığı’da imkanlar dahilinde karar aldıklarını söylüyor.  Ama kapalı devre turizm modelinde acenteler, halk, esnaf veya restoranlar yoktur.” vurgusu yaptı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu