KıbrısManşetToplumTürkiye

KKTC heyeti verimli görüşmelerde bulundu

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığına bağlı Şehir Planlama Dairesi ve Çevre Koruma Dairesi yetkilileri, Başbakanlık Deprem Komitesi üyeleri ile birlikte Ankara’da temaslarını tamamladı

 

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığına bağlı Şehir Planlama Dairesi ve Çevre Koruma Dairesi yetkilileri, Başbakanlık Deprem Komitesi üyeleri ile birlikte Ankara’da temaslarını tamamladı.

Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü yetkilileri ile ayrı ayrı görüşmelerde bulunan KKTC heyeti oldukça verimli toplantılar gerçekleştirdi.

Kentsel dönüşüm ve doğal afetlere karşı önlem alma konularının görüşüldüğü toplantılarda ayrıca ilgili yasa, tüzük ve yönetmenliklere yönelik konular da ele alındı.

KKTC heyeti ilk olarak Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile temaslarda bulunurken, Türkiye Cumhuriyeti’nde yürürlükteki 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun ve ilgili yönetmelikler hakkında Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Suna KOTAN ve ekibi tarafından bilgilendirildi. İlgili kanunun uygulama ve hukuksal süreci hakkında KKTC heyetinin soruları cevaplanırken bir yandan da benzer bir yasanın ülkemizdeki gerekliliği üzerine vurgu yapıldı.

KKTC heyeti aynı zamanda Mekansal Planlama Genel Müdürü Yavuz Erdal KAYAPINAR ve ilgili dairelerin başkanlarının katıldığı geniş kapsamlı bir görüşme gerçeklestirdi.
Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Şehir Planlama Dairesi ve Çevre Koruma Dairesi ile TC Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında ki dostluk ilişkilerini güçlendirme ve çevre ile şehircilik alanında işbirliğinin daha da gelişmesi yapılan toplantılarda ön plana çıkmıştır.

Gelecek nesillerin refahı açısından şehircilik hizmetlerinin iyleştirilmesi ve sürdürülebilir kalkınma yaklaşımının önemine vurgu yapılan görüşmede, alınacak kararların, iki ülkenin sosyal ve ekonomik gelişmelerine katkıda bulunması hedeflenmiştir.

Ankara’daki görüşmelerde, DPÖ Müsteşarı Durali Güçlüsoy, Şehir Planlama Dairesi Müdürü Türkmen Yiğitcan, Çevre Koruma Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı, Cumurbaşkanlığı Daire Müdürü Osman Bora Çağakan, Başbakanlık Deprem ve Denetim Komitesi Üyesi Tuğşat Tülbentçi, ŞehirPlanlama Dairesi Personeli Mimar Yüksel Onurlu, Mimar Özlem Aksu, Şehir Plancısı Sinem Sevindik, Şehir Plancısı Feriha Binici Mazı, İçişleri Bakanlığı Hukukçusu Emine Uzun, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer ile Kıbrıs Türk İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gürkan Yağcıoğlu yer aldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu