EkonomiKıbrısManşetToplum

KKTC Merkez Bankası’ndan iki ayrı “senet” ihraç ihalesi

KKTC Merkez Bankası, bankalara satış yöntemiyle dolar, Euro ve sterlin cinslerini içeren iki ayrı ‘Merkez Bankası Senedi’ (MBS) ihraç ihalesi açtığını duyurdu

KKTC Merkez Bankası, bankalara satış yöntemiyle dolar, Euro ve sterlin cinslerini içeren iki ayrı ‘Merkez Bankası Senedi’ (MBS) ihraç ihalesi açtığını duyurdu.

Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada, Merkez Bankası Senetleri İhalelerine Katılım Esasları çerçevesinde, 01 Temmuz Cuma ve 04 Temmuz Pazartesi günleri iki ayrı ihalede Merkez Bankası Senetlerinin hem “yeni” hem de “yeniden ihracının” gerçekleştirileceği açıklandı.

 

İLK İHALE YARIN

Merkez Bankası’nın 01 Temmuz 2022 tarihli ihalesi “Yeni ihraç” edilecek senetleri kapsıyor. 77 gün vadeli ihalede %1.50 faizle 20 milyonluk ABD Doları (USD), %0.80 faizle 15 milyonluk Euro ve %1.00 faizle 30 milyonluk İngiliz Sterlini (GBP) ihraç edilmesi hedefleniyor.

Bu ihalede ihracın işleme geçiş tarihi (Valör tarihi) 5 Temmuz 2022 olarak belirtilirken, sona eriş tarihi (İtfa tarihi) 20 Eylül 2022 olarak belirlendi.

 

YENİDEN İHRAÇ PAZARTESİ

KKTCMB’nin 04 Temmuz 2022 tarihli 91 gün vadeli MBS ihalesi ise “Yeniden ihraç” edilecek senetleri kapsıyor. Bu ihalede de aynı şekilde %1.50 faizle 20 milyonluk ABD Doları (USD), %0.80 faizle 15 milyonluk Euro ve %1.00 faizle 30 milyonluk İngiliz Sterlini (GBP) ihraç edileceği duyuruldu.

Bu ihalede ihracın işleme geçiş tarihi (Valör tarihi) 5 Temmuz 2022 olarak belirtilirken, sona eriş tarihi (İtfa tarihi) 04 Ekim 2022 olarak açıklandı.

Yazılı duyuruda ihaleye teklif kabullerinin 10.00-14.00 saatleri arasında yapılacağı belirtilen ihalede, itfa planı, “Merkez Bankası Senedi anapara ve faiz ödemesi vade bitiminde bir defada yapılacaktır.” şeklinde açıklandı.,

Bankaların, KKTC Merkez Bankası e-islem/MBS uygulaması üzerinden ihalelere teklif girişi yapabilecekleri belirtilen açıklamada, gelen talep miktarının ihale tutarını aşması halinde, toplam ihale tutarının artırılabileceğine de yer verildi.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu