GenelKıbrısManşet

KKTC turizminde; “Çift aşı, çift PCR dönemi” başlıyor

Bakan Ataoğlu, nihai kararın Perşembe günü Sağlık Üst Kurulu toplantısı sonrası Başbakan Ersan Saner tarafından açıklanacağını söyledi

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, katıldığı programda turizme yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Kapalı turizm kapsamında 1834 kişinin Ada’ya geldiğini hatırlatan Bakan Ataoğlu, Bakanlar Kurulu’nda alınan Pazar günleri de sokağa çıkma yasağının kalkabileceğine dair gelişmeleri yorumladı.

İçinden geçenin turizme yönelik 3 Haziran kararının dünkü Bakanlar Kurulu sonrası açıklanması olduğunu dile getiren Bakan Ataoğlu, kapalı devre dışında; aşılı ve PCR’lı bir şekilde kapalı devre dışında ülkeye nasıl gelinebileceğinin görüşüldüğünü dile getirdi. Bafra bölgesinin kendi içerisinde izole bir bölge olduğunu belirten Ataoğlu, bu bölge için yine kapalı devre turizm konusunun ön plana çıktığını ekledi. Turizm’de açılım kararı için Sağlık Üst Kurulu’nun alacağı kararın beklendiğini söyleyen Bakan Ataoğlu; “Üst kurul Perşembe günü toplanacak. Büyük bir ihtimal Perşembe günü kararlar alındıktan sonra Başbakan Saner tarafından açıklanacak” dedi.

Sektördeki çalışmalardan da bahseden Ataoğlu: “Kaybedecek ikinci bir yılımız yok. İki yıl içerisinde turizmin nasıl hareket edebileceğine yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. O doğrultuda kararlar üretiliyor” dedi.

3 günlük bayram tatilinin ülkeye etkisinden de bahseden Turizm ve Çevre Bakanı, şu ifadeleri kullandı:

“Bayramdaki 3 günlük iç turizmin piyasaya yansıması 8-9 milyon TL oldu.3015 kişi iç turizm yaptı. Ekonomiye güzel bir girdi oldu. Kendi içimizdeki üreticinin ürünlerinin de tüketilmesine ortam hazırladık.”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu