ManşetSpor

KKTC ve Rum kesimi bayrakları yan yana

KKTC Kickboks Federasyonu Milli Takımı, 12-15 Mayıs 2022 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece/İstanbul' da gerçekleşen 7. Uluslararası Kick Boks Dünya Kupası’nda sahne alarak ülkemize uygulanan spor ambargosuna tokat vurdu.

KKTC VE RUM KESİMİ AYNI ORGANİZASYONDA
KKTC Kickboks Federasyonu Milli Takımı, 12-15 Mayıs 2022 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece/İstanbul’ da gerçekleşen 7. Uluslararası Kick Boks Dünya Kupası’nda sahne alarak ülkemize uygulanan spor ambargosuna tokat vurdu. Dünya Kupası’nın ilk defa Türkiye’de yapıldığı organizasyona 52 ülkeden 3100’ün üzerinde sporcu katıldı. KKTC Kickboks Federasyonu Milli Takımımız şampiyonada KKTC olarak kendi bayrağımız ile yarıştı. Organizasyonda Güney Kıbrıs Rum Kesimi de yer alırken ülkemize spor ambargoları uygulanmaya başladığı günden bu yana ilk kez uluslararası bir spor organizasyonda KKTC ve Rum Kesimi birlikte yer aldı.

KKTC VE RUM KESİMİ BAYRAKLAR YAN YANA
Dünya Kupası’nın açılış töreninde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağı ile Kıbrıs Rum Yönetimi bayrağının yan yana yer alması sporun evrensel olduğunu kanıtlar nitelikte olurken ülkemize uygulanan insalık dışı spor ambargolarına karşı kickboksun kırdığı bu yapının bundan sonraki süreçlerde de diğer branşlarda da kırılmasını gerekiyor.

OLİMPİK BRANŞ OLARAK TANINDI
IOC (International Olympic Committee – Uluslararası Olimpiyat Komitesi) tarafından 30 Kasım 2018 tarihinde alının kararlar geçici olarak tanıma kararı alınan Kick Boks, 20 Temmuz 2021 tarihinde WAKO (World Assocation of Kickboxing Organization – Dünya Kick Boks Organizasyonları Birliği) olarak Kick Boks’u Olimpik Spor tanıdı.

DEMİREL: ÜLKEMİZE VE MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN
Üç gün süren Dünya Kupası’nda ülkemizi 1 antrenör ve 4 sporcu temsil ederken KKTC Kickboks Milli Takımı sporcuları, şampiyonada iki gümüş ve bir de bronz madalya kazanarak tarihi başarı elde ettiler. Federasyon Başkanı Niyazi Demirel yaptığı açıklamada, böylesi önemli bir organizasyonda ülkemizin bayrağı ile temsil edilmesinden ve sporcularımızın aldığı derecelerden büyük gurur duyduklarını, bunun ülkemiz için önemli bir başarı olduğunu ve alınan başarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu