KıbrısManşetTürkiye

KKTC’de 142 bin TC seçmeni var

Türkiye’deki seçimler için KKTC’de oy verme işlemi bugün başlıyor. Son gün 9 Mayıs olarak belirlendi.

Türkiye’deki seçimler için KKTC’de oy verme işlemi bugün başlıyor. Son gün 9 Mayıs olarak belirlendi.

Sandıklar, Lefkoşa, Gazimağusa ve Güzelyurt’ta kuruldu. Seçmenler, 3 merkezin birinde 13 gün içinde oy kullanabilecek

TC Lefkoşa Büyükelçisi, Türkiye’de 14 Mayıs’taki oy verme işleminin KKTC’de 27 Nisan-9 Mayıs arasında olacağı uyarısını yineledi

FEYZİOĞLU: 142 BİNE DAYANDI… Türkiye’de 14 Mayıs’taki Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28’nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi için KKTC’de oy verebilecek seçmen sayısının 142 bin kişiye yaklaştığı açıklandı. Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, seçimler için KKTC’de oy verme işleminin bugün başlayacağını açıklarken, oy kullanılacak merkezlerin birine yaptığı ziyarette seçmen sayısı hakkında da bilgi verdi. Feyzioğlu, “Seçmen sayısının kaç olduğu” sorusuna yanıt verirken, “Seçmen sayımız bu sene 142 bine dayandı burada… Büyük bir sayı… İki merkezde 13 gün boyunca, Güzelyurt’ta da üç gün boyunca sandıklarımız açık olacağı için büyük bir yığılma beklemiyoruz. Konforlu bir şekilde oy kullanılacak” dedi.

LEFKOŞA-MAĞUSA-GÜZELYURT… Lefkoşa ve Gazimağusa’da oy verme işlemi bugün başlayacak ve 9 Mayıs’ta sona erecek. Güzelyurt’ta ise oy verme işlemi 29, 30 Nisan ve 1 Mayıs tarihlerinde olmak üzere sadece 3 gün süresince yapılacak. Seçimlerde; Lefkoşa’da 16, Gazimağusa’da 7, Güzelyurt’ta 3 sandık olmak üzere toplam 26 sandık kurulacak. Seçmenler, 3 merkezden herhangi birinde oy kullanabilecek. Lefkoşa’da Atatürk Spor Salonu ve Mağusa’da Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’ndaki oy verme işlemi 09.00-21.00 saatleri arasında, Güzelyurt’ta Dr. Fazıl Küçük Spor Salonu’ndaki oy verme işlemi ise 09.00-18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

OY VERME TARİHLERİNE DİKKAT! Büyükelçisi Feyzioğlu oy kullanılacak merkezler arasında bulunan Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda incelemelerde bulundu. Feyzioğlu’nun incelemeleri sırasında sandık görevlileri ve bazı siyasi parti temsilcileri de hazır bulundu. Feyzioğlu burada basına yaptığı açıklamada, “Seçim sürecine giriyoruz. Herkesin birbirinin hakkına, hukukuna saygılı olduğu bir seçim geçireceğimizden hiçbir şüphem yok” dedi. “Bazı seçmenlerimiz Türkiye’deki seçim tarihini düşünerek, 14 Mayıs’ta oy vereceklerini sanabilirler” diyen Feyzioğlu, Türkiye’deki Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimi seçimleri için oy vermenin KKTC’de 27 Nisan’da başlayıp, 9 Mayıs akşamı sona ereceğini yineledi. Büyükelçi, tarihler konusunda TC vatandaşlarını bir kez daha uyardı.

 

 

 

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu