KıbrısManşet

KKTC’de yaşanan polisiye olaylar

15 Ekim 2022 tarihli Polis Basın Bülteni..

Gemikonağı’nda uyuşturucu 

Gemikonağı’nda dün M.M.A.M.’nin (E-24) evinde polis tarafından yapılan aramada, bir öğütücü ve içerisinde yaklaşık 100 miligram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare olarak alındı.

M.M.A.M ve mesele ile olduğu tespit edilen M.U.T.(E-23) tutuklandı.

Sahte belge düzenleyerek Hollanda vizesi aldılar

Lefkoşa’da Ağustos-Eylül aylarında M.Z.M.(E-26), M.S.(E-31) ve H.M.N.’nin (E-41) vize alıp Hollanda’ya gidebilmek amacıyla, ziyarete iş yerinin bir itirazı olmadığı ve gelir durumlarının iyi olduğu yönünde, iş yeri adına sahte olarak düzenledikleri bir belgeyi, iş yerinin kaşesiyle mühürledikten sonra ilgili konsolosluğa verip tedavüle sürmek suretiyle sahte davranışla kayıt temin ettikleri ve Hollanda vizesi aldıkları tespit edildi.

M.Z.M tespit edilerek tutuklanırken diğer zanlıların arandığı bildirildi.

Girne’de hırsızlık

Girne’de 4 Ekim tarihinde Ziya Rızkı Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir otele ait otopark alanında elektrik sayacının sigortası yerinden sökülüp çalındıktan sonra, otopark alanını görüntüleyen dört kameraya ait bağlantı kabloları kesilerek kasti hasara uğratıldı.

Olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine yürütülen ileri soruşturmada, meselede zanlı olarak görülen S.M.Ç.(E-35) tutuklandı.

Gümrüksüz mal tasarrufu

Lefkoşa’da dün Ö.A.’nın (E-48) GKRY bölgesinden satın aldığı 25 kilo 830 gram ağırlığındaki eti, gümrüğe beyan etmeden Metehan Sınır Kapısından KKTC’ye geçirdiği tespit edilerek, aleyhinde yasal işlem başlatıldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu