GenelKıbrısManşet

KKTC’de yaşanan polisiye olaylar

ANİ VE GAYRİ TABİİ ÖLÜM (GELİŞME)

  1. 08.01.2023 tarihinde, Aygün’de kalmakta olduğu ikametgah içerisinde aniden rahatsızlanarak yaşamını yitiren Resul EROL(E-56)’un yapılan otopsisinde, ölüm sebeninin “kalp yetmezliği ve kalp krizi” sonucu olduğu tespit edilmiştir. Soruşturma devam etmektedir.
  1. 09.01.2023 tarihinde, Lefkoşa’da kalmakta olduğu ikametgah içerisinde aniden rahatsızlanarak yaşamını yitiren Shahnawaz Ur REHMAN (E-68)’ın yapılan otopsisinde, ölüm sebeninin “kalp krizi” sonucu olduğu tespit edilmiştir. Soruşturma devam etmektedir.

KANUNSUZ UYUŞTURUCU MADDE TASARRUFU

  1. 10.01.2023 tarihinde, saat 21:30 sıralarında, Lefkoşa’da, E.S.A.(E-27)’nın kalmakta olduğu otel odasında polis tarafından yapılan aramada, tasarrufunda yaklaşık 4 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare olarak alınmıştır. Bahse konu şahıs tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.
  2. 10.01.2023 tarihinde, 20:30 sıralarında, Gazimağusa’da, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü Ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon kapsamında, H.G.(E-28)’nin üzerinde ve kalmakta olduğu ikametgahta yapılan aramada, yaklaşık 353 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile bir adet öğütücü bulunarak emare olarak alınmıştır. Bahse konu şahıs ve mesele ile bağlantısı olduğuna inanılan U.K.(E-25) tutuklanmıştır. Soruşturma devam etmektedir.

SAHTE BANKNOT TASARRUFU, TEDAVÜLE SÜRME SAHTEKARLIKLA PARA VE MAL TEMİNİ (GELİŞME)

Aralık 2022 ayı içerisinde, Girne’de faaliyet gösteren iki ayrı markete müşteri olarak giden C.M.(E-21) ve Ö.Y.(E-20)’nin, tasarruflarında bulundurdukları sahte olduklarını bildikleri 2 adet, 50’lik ABD banknotlardan ve MB 34628689A ile MB 34631363A seri numaralarından oluşan toplam 100 ABD dolarını, yapmış oldukları alışverişlere karşılık verip tedavüle sürerek, muhtelif market ürünlerini sahtekarlıkla temin ettikleri tespit edilmiştir. Bahse konu şahıslar aynı suçtan poliste tutuklu bulunmaktadır. Soruşturma devam etmektedir.

KAYIP ŞAHIS (GELİŞME)

08.01.2023 tarihinden beridir kayıp olduğu bildirilen Hamitköy’de sakin İlhan SOVMUNADOV (E-14) bulunmuştur. Soruşturma devam etmektedir.

ASAYİŞ VE TRAFİK DENETİMLERİ

10.01.2023 tarihinde, 20:00-24:00 saatleri arasında, Lefkoşa ve İskele Polis Müdürlükleri’nin sorumluluk sahaları içerisinde, eş zamanlı asayiş ve trafik denetimleri gerçekleştirilmiştir

Lefkoşa’da;

gerçekleştirilen denetimler kapsamında, gece kulüpleri, pansiyonlar ve halkın yoğun olarak bulunduğu yerler kontrol edilmiştir.

Denetimlerde, bir otel odasında kalmakta olan E.S.A.(E-27)’nın tasarrufunda yaklaşık  4 gram ağrılığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde tespit edilerek emare olarak alınmış ve bahse konu şahıs tutuklanmıştır.

Trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucu, toplam 1612 araç sürücüsü kontrol edilmiş ve 4’ü sürüş ehliyetsiz araç kullanma olmak üzere toplam 340 araç sürücüsü çeşitli suçlardan rapor edilerek aleyhlerinde yasal işlem başlatılırken, 22 sürücünün aracı trafikten men edilmiştir.

İskele’de;

gerçekleştirilen denetimler kapsamında, halkın yoğun olarak bulunduğu yerler kontrol edilmiş ancak, herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir.

Kumarhanelerde gerçekleştirilen denetimlerde ise, kumarhaneye girmeleri ve bulunmaları yasak olan 16 kişi tespit edilerek aleyhinde yasal işleme gidilmiştir.

Trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucu, toplam 235 araç sürücüsü kontrol edilmiş ve 46’sı belirlenen hız sınırının üzerinde araç kullanma olmak üzere toplam 65 araç sürücüsü çeşitli suçlardan rapor edilerek aleyhlerinde yasal işlem başlatılırken, 1 sürücünün aracı trafikten men edilmiştir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu