KıbrısManşetSiyasetToplum

KKTC’yi yönetenler “duymamış” gibi yaptı

Türkiye’nin Kıbrıs’ın kuzeyine 250 bin Filistinli yerleştirme yönünde gizli planları olduğu haberine sadece vatandaş tepki gösterdi

Türkiye’nin Kıbrıs’ın kuzeyine 250 bin Filistinli yerleştirme yönünde gizli planları olduğu haberine sadece vatandaş tepki gösterdi.

 

ÜLKEDEN TIS ÇIKMADI
Türkiye’nin Kıbrıs’ın kuzeyine 250 bin Filistinli yerleştirme yönünde gizli planları olduğu yönündeki haberlere ülkeyi yönetenler tarafından hiç tepki gösterilmedi. Bu yöndeki haberler önceki gün gündeme gelirken, dün de birçok yayın organında yer aldı. Her fırsatta ve en küçük olayda dahi sayfalarca konuşan KKTC yöneticileri, söz konusu haberleri duymazlıktan geldi. Sadece iktidar kanadından değil muhalefet kanadından da ses çıkmaması dikkati çekti. Halk ülke gündeminde yer bulan konuyla ilgili olarak siyasilerden açıklama gelmemesinin oldukça düşündürücü olduğu fikrinde birleşirken, en azından muhalefetin yetkili makamlara bu konuda sorular sorması çağrısında bulundu. Raporda ayrıca, Filistinli mülteciler kadar; Kıbrıs’ın kuzeyinin “Hamas, Hizbullah ve diğer aşırı İslamcı örgütlere dost çeşitli İslami hücrelere ev sahipliği yaptığı” yolundaki iddialarda oldukça dikkat çekici bulundu.

250 BİN DEĞİL, 100 BİN
Uluslararası birçok medya kuruluşunda kendine yer bulan haberlere göre GIS/Savunma ve Dış İlişkiler editörü Gregory R. Copley; “Türkiye, Katar ve Hamas’ın adının geçtiği planı” konu alan bir rapor yayımladı. Söz konusu rapora göre Türkiye hükümeti, Gazze Şeridi’nden çeyrek milyona kadar Filistinliyi Türkiye’nin güneydoğusundaki Kürt bölgelerine ve Kuzey Kıbrıs’a yerleştirmeyi planlıyor. Raporda basında iddia edildiği gibi 250 bin Filistinlinin KKTC’ye değil Kürt bölgelerine yerleştirileceği iddia edilirken, Kuzey Kıbrıs’a 100 binden fazla Filistinli mültecinin yerleştirilmesinin planlandığından söz ediliyor. Filistinli mültecilerin yerleştirileceği bölgenin Ulukışla ile Mağusa arası olacağı ileri sürüldüğü “istihbarat bilgilendirme” raporunda, Ankara’nın, Kıbrıs’ın kuzeyindeki limanlardan Gazze Şeridi’ne bir “insani koridor” oluşturma önerisi hazırlığında olduğu iddiası da ortaya atıldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu