GenelKıbrısManşetMotor SporlarıSpor

Klasikler Slalom’a “aşık” oldu

KLASİKLER SLALOM YARIŞINDA PİSTE ÇIKTI

Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneği’nin (KTKOD) Near East Bank 2023 Klasik Otomobil Ralli Şampiyonası kapsamında organize edilen altıncı etkinliği olan “Türkiye İş Bankası Klasik Otomobil Slalom Şampiyonası” ikinci yarışı, geçtiğimiz Cuma akşamı Cemsa Sporting Center’de yapıldı. 85 klasik otomobilin piste çıktığı ve sergilendiği organizasyonda klasik severler slalom parkurunda yarıştılar.

GENEL KLASMANDA BİRİNCİ ERDOĞAN AŞIK

Her yıl yaz aylarının vazgeçilmez etkinlikleri arasında olan ve bu yıl da 3 yarış olarak planlanan şampiyonanın ikinci ayağında, genel klasman birinciliğini Mini Morris aracıyla Erdoğan Aşık kazandı. İkinci Ford Mexico aracıyla Mehmet Adalı alırken, üçüncü Mazda MX5 aracıyla Ali Güran Tahsin oldu.

EXTREME DE KAZANAN KEMAL TOPÇUOĞLU

Extreme kategorisinde Honda Civic aracıyla Kemal Topçuoğlu birinciliği, Honda Civic aracıyla Orhan Olkanlı ikinciliği ve Starlet GT aracıyla Niyazi Yorgancığlu üçüncülüğü kazanan isimlerdi.

KATEGORİ BİRİNCİLERİ

Kadınlar kategorisini Mercedes SLK 450 aracıyla Fatoş Arca kazandı. MG Midget aracıyla Pembe Topel ikinci, Austin Mini aracıyla İpek Coşkuner üçüncü oldu. Araçların yıllarına göre; E, F, G, H ve Turing kategorileri olarak ayrıldıkları organizasyonda; E klasmanını Turgut Bürüncük, F Klasmanını Maryos, G Klasmanını Mehmet Adalı, H Klasmanını Erdoğan Aşık ve T Klasmanını Kemal Topçuoğlu kazandı.

MARKALARDA KAZANANLAR

Marka kategorilerinde ise VW Cup birincisi Levent Ali Yılmaz, Mini Cup birincisi Erdoğan Aşık, Mercedes Cup birincisi Mustafa Beyaz, Ford Cup birincisi Mehmet Adalı ve BMW Cup birincisi Metin Tavukçuoğlu oldu.

 

Fotoğraflar: Ahmet Erhan

Diğer Haberler

Başa dön tuşu