KıbrısManşet

Koçkar, bu işten kaçar!

Ada’ya gelişi tartışmalara neden olan Anex’in patronu Koçkar bu işten çok soğumuş…

GIYNIK MANŞET

İhaleyi kazanan Kıbrıs Arenco Yatırım Ltd, sözleşme imzalamayacağını Lapta Belediyesi’ne 27 Şubat 2020 tarihinde bildirmiş… Ada’ya gelişi tartışmalara neden olan Anex’in patronu Koçkar ise bu işten çok soğumuş…

KOÇKAR BU İŞTEN SOĞUMUŞ… Lapta Belediyesi tarafından ihale edilen Lapta Marina projesinde İhale sürecini birinci sırada tamamlayan Kıbrıs Arenco firmasının nihai sözleşmeyi imzalamayacağını Lapta Belediyesi’ne 27 Şubat 2020 tarihinde bildirdiğine ilişkin belge kulislerde dolaşmaya başladı. İhalede ikinci sırası alan ve geçtiğimiz hafta sonu KKTC’ye tartışmalara konu olan bir ziyaret gerçekleştiren Anex’in patronu Neşet Koçkar’ın da yakın çevresine “Bu işten soğuduğunu” ifade ettiği öğrenildi.

İHALE ARTIK UMURUNDA DEĞİLMİŞ… Anex firması patronu Neşet Koçkar ve arkadaşlarının KKTC’ye yaptığı ziyaret ile ilgili tartışmalar sırasında açıklamada bulunan Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ, böyle bir yazının varlığından söz etmemiş, ihaleyi kazanan firmaya sözleşme imzalaması için 26 Haziran tarihine kadar süre tanındığını açıklamakla yetinmişti. Bu arada, ziyareti ile tartışmalara neden olan Anex patronu Neşet Koçkar’ı tanıyan turizmciler ve iş insanları, Koçkar’ın “Artık bu ihale ile ilgilenmeyeceğini” yakın çevresine ifade ettiğini ileri sürüyorlar.

HAKSIZ REKABET” VE “ART NİYET”… Kıbrıs Arenco Yatırım Ltd, belgede ortada “haksız rekabet” ve “art niyet” olduğunu da iddia ediyor ve haklarını hukuk süreçleri içinde arayacaklarının bilgisini verdi. Bu yazının son günlerdeki tartışmalar sırasında gündeme getirilmemesi ilgi ile karşılandı. Bu yazının ortaya çıkması halinde Anex firması yetkilileri ile temas edilmek istenmesinin daha kabul edilebilir bir hal alacağını belirten gözlemciler, bu yazının gizlenmesinin spekülasyonları artırdığını ve böyle bir gizlemeyi “daha ilginç bir hale” getirdiğini belirtti.

GERİLDİLER… Bakanlar Kurulu’nun dünkü toplantısı tam 8 saat sürdü ancak toplantı sonrası açıklama yapılmadı. Tatar başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu’nda ülke gündemini sarsan özel uçak konusu tartışıldı. Toplantıda hem HP hem de UBP’li bakanların özellikle Turizm Bakanı Üstel’den izahat istediği ve bu konuda gergin anlar yaşandığı öğrenildi.

Hasan ERÇAKICA’nın yazısından

Diğer Haberler

Başa dön tuşu