GenelKıbrısManşet

Konteyner sınıflar ek derslik oldu

ÖZEL HABER

Kontrolsüz şekilde artan nüfusun yanı sıra, ekonomik şartlardan ötürü birçok ailenin devlet okullarını tercih etmek zorunda kalması nedeniyle yeni okullarda bile kapasitenin üzerine çıkıldı

OKULUN KAPASİTESİ ÇOK ERKEN DOLDU

Gönyeli-Yenikent bölgesinde yapımı 2 yıl önce tamamlanarak eğitime açılan 500 öğrenci kapasiteli Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu’nun kapasitesi 2 yılda dolarak, öğrenci talebine yetersiz kaldı. Kontrolsüz şekilde artan nüfusun yanı sıra, ekonomik şartlardan ötürü birçok ailenin devlet okullarını tercih etmek zorunda kalması nedeniyle, bölgenin ihtiyacına göre planlanarak inşa edilen ve henüz 2 yıllık bir okul olan Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu’nun kapasitesi doldu. Okul yönetimi yeni kayıt taleplerini geri çevrilmek zorunda kaldı.

KONTEYNER SINIFLARDA TUVALET YOK

Artan talebe karşı yanıt veremez durumda olan okul yönetimine Eğitim Bakanlığı’nın çözümü ise konteyner sınıf göndermek oldu. Okul yönetiminin laboratuvar, müzik odası, resim odası gibi odaları da sınıfa dönüştürmesine rağmen sınıflar yine yetersiz kalınca, bazı öğrencilerin okul kantinin arkasına konuşlandırılan 2 konteyner sınıfta eğitimlerine devam etmesine karar verildi. Öte yandan GIYNIK Gazetesi’nin elde ettiği bilgiye göre, söz konusu konteyner sınıflarda tuvalet bulunmaması nedeniyle, öğrencilerin yaklaşık 100 metre uzaklıktaki ana binaya giderek tuvalet ihtiyaçlarını gidermek zorunda kalacakları da öğrenildi.

ÇOCUKLAR BETONUN ÜZERİNDE FUTBOL OYNUYOR

Öte yandan, Günsel ailesi tarafından inşa edilerek Millî Eğitim Bakanlığı’na teslim edilen okula ekstra bir çivi dahi çakılmaması üzüntü yarattı. Çocukların spor yaptıkları, futbol oynadıkları alanın beton zemin olduğu ve çocukların çeşitli sakatlıklara ve sağlık sorunlarına yol açabilecek beton zeminde futbol oynamak zorunda kaldıkları da gözlemlendi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu