EğitimKıbrısManşetToplum

Konteyner sınıflarda eğitim dönemi

Okulların açılmasına sayılı günler kala, Yeşilyurt İlkokulu’nun da depreme karşı dayanıklı olmadığı açıklandı

Okulların açılmasına sayılı günler kala, Yeşilyurt İlkokulu’nun da depreme karşı dayanıklı olmadığı açıklandı.

DEVRİM DEMİR

DEPREM RİSK RAPORU YENİ ÇIKTI
Yeşilyurt İlkokulu da 2023-2024 yeni eğitim yılını ‘konteyner’ sınıflarla karşılayacak okullardan biri oldu. Yeni eğitim yılının başlamasına sayılı günler kala okuldaki çalışmalar da hız kazanırken, 5 sınıf ve 1 kantinin yer alacağı konteyner okul çalışmalarının hafta sonuna hazır olması planlanıyor. ‘GÜZELYURT’ Gazetesi’nin okula yakın kaynaklardan elde ettiği bilgide Yeşilyurt İlkokulu için deprem risk raporunun yeni çıktığı öğrenildi.

VELİLER ENDİŞELİ
Toplam 70 öğrencisi bulunan Yeşilyurt İlkokulu için 5 sınıf ve 1 kantinden oluşan konteyner sınıflarda çift klima olacağı açıklandı. ‘GÜZELYURT’ Gazetesi’ne konuşan veliler, öğrenciler için son güne kadar bir şey yapılmamasından dolayı oldukça üzgün olduklarını söyledi. Yeşilyurt İlkokulu’nun taşınacağı yönünde de iddialar olduğunu belirten veliler, bu duyumun büyük rahatsızlık yarattığını dile getirdi. Çocuklarının başka bir bölgeye gitmelerine şiddetle karşı çıkacaklarını da kaydeden veliler, çocukların konteyner sınıflarda ne derece sağlıklı eğitim alabilecekleri hususunda da sıkıntıları olduğunu söyledi.

OKUL AVLUSUNDA HUMMALI ÇALIŞMA
Okul bahçesindeki bir bölümde, konteyner sınıflarda ders görecek 70 öğrenci için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Konteyner sınıflar için hummalı bir çalışma sürerken, konteynerlerin hafta sonuna bitmesi hedefleniyor. Dün de gün boyu çalışmalar devam ederken, öte yandan okulda öğrenci kayıtlarına da devam ediliyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu