KıbrısManşetSiyaset

Konuşmaktan fazlasını yapabiliyor musunuz?

Sokakta olsalar ve  halkın düştüğü durumu görseler başlarını yastığa koydukları zaman gözlerine uyku girmeyecek. İnsanlar evine ekmek götürmekte zorlanırken belki bu halkın sayesinde yaşadıkları lüks hayatlarını sorgulayacaklar. Ama nerede o zihniyet?

Konuşmaktan fazlasını yapabiliyor musunuz?

Çok konuşmakta mıdır marifet, yoksa konuştuklarınızı hayata geçirmekte midir? Elbette ikincisi..

Konuştuklarınızın sadece lafta değil, gözle görülür bir somutlukta hayata geçirmektedir marifet.. Onlarca kez hep şunu söyledim; konuşmaktan öteye gidemeyen bir muhalefetin toplumun ihtiyaçlarına cevap vermesi mümkün değildir.

Ve maalesef bizim muhalefetin durumu da bu.. Bol bol konuşmak!

Eylem ve icraat yok.

Sosyal medya üzerinden paylaştıkları birkaç satır yazının ve konuşmanın dışında bir numara yok.  Muhalefet sokaktayız diyor ama ara ki bulasın… Hangi sokaktasınız diye sorsanız meyhanelerin olduğu sokakları sıralayacaklar. Sokakta olmayı üç beş partili ile meyhanede kadeh tokuşturmak diye algılıyorlar.

Oysa  sokakta olsalar ve  halkın düştüğü durumu görseler başlarını yastığa koydukları zaman gözlerine uyku girmeyecek. İnsanlar evine ekmek götürmekte zorlanırken belki bu halkın sayesinde yaşadıkları lüks hayatlarını sorgulayacaklar. Ama nerede o zihniyet?

Merak ediyorlarsa söyleyim.

Toplum sokakta yapayalnız ayakta kalma mücadelesi veriyor.

Onlar konuşmaktan başka hiçbir şey yapmadan lüks hayatlarını yaşarken insanların evindeki ateş büyüyor..

Hal böyle olunca da yarım yamalak hükümet halkın ensesinde boza pişiriyor ülkede at koşturuyor, olmadık işlere kalkışıyor. Ne anayasa, ne kanun ne kural tanımıyor.. Muhalefet edenler bunun farkında değil mi? Bence farkındadırlar..

Ve fakat bu ucuz oyunu oynamayı bilerek isteyerek sürdürüyorlar.. Bugün böylesi bir muhalefet anlayışı ile ülkede UBP-DP-YDP koalisyonun yaptığı her yanlışa muhalefetin de ortak olduğu gerçeğini perdelemeye çalışarak.

Oysa yapılması gerekenler belli.

Eğer niyetleri varsa tabi..

Muhalefet sivil toplumun, sendikaların  ve halkın desteğini sokağa taşımak için öncülük edecek motivasyonu artıracak eylemler başlatabilir. Yoksa  Mecliste oturup bol bol konuşarak bu toplumun sorunlarına çare olamazsınız. CTP Genel Başkanı Sayın Tufan Erhürman çok yakında CTP’nin tek başına iktidara geleceğini iddia etti önceki gün.. Belli ki elinde bazı veriler var.

Olabilir. Bir parti genel başkanı bunu seslendirebilir. Bu son derece doğal. saygı duyuyorum elbette, hatta başarılar da diliyorum. Lakin şunu bilin ki konuşmaktan çok daha fazlasını bu halka sunmalısınız.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu