KıbrısManşet

Koop-Süt ürünlerinde toplu indirim!

Süt ve Sıvı Yağ Üretim ve Pazarlama Kooperatifi (Koop-Süt), ürettiği bürçok süt ve süt ürünleri fiyatlarında indirim yapılacağını duyurdu

GIYNIK ÖZEL

Koop-Süt Yönetim Kurulu, basın toplantısı düzenleyerek, Koop-Süt’ün yeni fiyatları hakkında halkı bilgilendirdi.
Süt ve Sıvı Yağ Üretim ve Pazarlama Kooperatifi (Koop-Süt), ürettiği bürçok süt ve süt ürünleri fiyatlarında indirim yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre indirimli fiyatlar 30 ağustos tarihine kadar geçerli olacak. Koop-Süt Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Erişmen, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının ekonomide yarattığı sıkıntı nedeniyle zor günler geçiren ve alım gücü düşen halkı bir nebze rahatlatmak amacıyla süt, peynir ve hellim gibi Koop-Süt ürünlerinde yüzde 20’ye varan indirimler yapma kararı aldıklarını açıkladı.  Bu indirimin halka yansıması adına, ülke içinde tüketimin artmasını temenni ettiklerini belirten Erişmen, süt ürünlerinin yurtdışına pazarlanmasında ciddi sıkıntı yaşandığına dikkat çekerek, süt ve süt ürünlerinin ihracatının durma noktasına geldiği bu dönemde sütlerin yeteri kadar işlenemediğini ve süt fazlalığı ortaya çıktığını belirtti.

NAİMOĞULLARI: ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK

Koop-Süt Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Naimoğulları, ihracatın olmadığı, otellerin kapalı olduğu, okulların kapalı olduğu ve ülkedeki nüfusun ciddi oranda azaldığı bu dönemde Koop-Süt’ü yaşatmak adına hiçbir kar etme amacı gütmeyerek ellerini taşın altına koyup maliyetine satışa gittiklerini vurguladı. Kıbrıs Türk halkının ve Kıbrıs Türk hayvancısının her zaman yanında olduklarını vurgulayan Naimoğulları, siyasilere de seslenerek ithal ürünlerle rekabet edebilmek adına ithal ürünlere yönelik bazı önlemler alınmasını talep etti. Koop-Süt’ün Kıbrıs Türk halkının malı olduğunu vurgulayan Naimoğulları, şu an alınan fiyat kararının 30 Ağustos tarihine kadar geçerli olduğunu belirterek, bu indirimli fiyatların kriz dönemi için olduğunun da altını çizdi.

RATİP: ÜRÜN PORTFÖYÜNÜ GELİŞTİRECEĞİZ

Koop-Süt Yönetim Kurulu üyesi Ragıp Ratip de,yeni ürünlerin sisteme katılması için çalıştıklarını kaydederek, ürün portföylerini geliştireceklerini belirtti. Ratip, insanların temel tüketim maddelerini daha kolay alabilmesi için bir fırsat yaratmak istediklerini ifade ederek, bu süreçte halka destek olmayı hedeflediklerini vurguladı.

GÜRPINAR: HALK KOOP-SÜT’E SAHİP ÇIKMALI

Koop-Süt Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Gürpınar ise,tüm sektörler ve halkın sorunlarından haberdar olduklarını dile getirerek, bu nedenle ellerini taşın altına koyduklarını belirtti. Gürpınar, halkın da Koop-Süt’e sahip çıkmasını isteyerek, ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

YENİ FİYATLAR ŞU ŞEKİLDE: 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu