GenelKıbrısManşet

Kordonboyu sona yaklaşıyor

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Kordonboyu konusunda, “Birileri konuşacak biz iş yapacağız” dedi

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Kordonboyu konusunda, “Birileri konuşacak biz iş yapacağız” dedi

HER YÖNÜYLE YENİLENİYOR

Girne Belediyesi, uzun yıllardır beklenen Kordonboyu yenileme çalışmalarını tamamlamak üzere. Belediye Başkanı Murat Şenkul’un paylaşımına göre, Kordonboyu, 1974’ten 2024’e kadar neredeyse değişmeden kalmıştı. Girne’nin en güzel yerlerinden biri olan Kordonboyu, doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. Ancak yıllar boyunca karanlık, düzensiz ve yetersiz kamusal hizmetlerle anılıyordu.

“BİRİLERİ KONUŞACAK, BİZ İŞ YAPACAĞIZ”

Şenkul, Kordonboyu’nda yapılan yenileme çalışmalarının yakında tamamlanacağını belirtti. Çalışmalar kapsamında Kordonboyu’na yeni aydınlatma direkleri takılmaya başlandı ve çok yakında ışıl ışıl bir Kordonboyu Girne halkının hizmetine sunulacak. Şenkul, “Birileri konuşacak biz iş yapacağız. Birileri ayağımızdan çekmeye, engel koymaya çalışacak ama bizi kimse Girne’mizi güzelleştirmekten alıkoyamayacak. Az laf çok iş” diyerek kararlılıklarını vurguladı.

YAĞMUR DRENAJLARI DA YENİLENDİ

Yenileme çalışmaları kapsamında Kordonboyu’nda engelli tuvaletleri, gölgelendirme eksikliği olan çocuk parkı, bisiklet ve scooter yolları gibi pek çok yeni düzenleme yapılıyor. Ayrıca, Kordonboyu’nda oturup kahve içilebilecek noktalar, yolun sonunda genişletilmiş bir U dönüşü alanı ve yetersiz olan yağmur drenaj sistemi de iyileştiriliyor. Peyzaj çalışmaları, çocuk parkının dizaynı, gölgelendirme çalışmaları ve belediyeye ait bir büfe de yenileme planlarının bir parçası. Şenkul, Kordonboyu’nun antik limanda olduğu gibi kent güvenlik zabıtalarının devriyesi ve temizlik ekiplerinin çalışmalarıyla her daim halkın hizmetinde olacağını belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu