KıbrısManşetSiyasetToplum

Korkmazhan, dördüncü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüştü

Bağımsız milletvekili adayı Dr. Abdullah Korkmazhan, seçim gezileri kapsamında beraberindeki heyet ile birlikte dördüncü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile bir araya geldi.

Görüşme çerçevesinde açıklamada bulunan Korkmazhan, Kıbrıslı Türk toplumunun kendi özgün kimlik, kültür ve özgürlükçü yaşam biçimi ile bu topraklarda var olmak istediğini belirterek, “Biat etmiyoruz. Teslim olmuyoruz. Bu memlekette insanca bir yaşamı, federal Kıbrıs’ı hep beraber mücadele ederek sağlayacağız” dedi.

Mustafa Akıncı’nın toplumsal varoluş ve federal Kıbrıs mücadelesine birçok aşamada öncülük yaptığını, asla mücadeleden geri durmadığını ve en zor zamanlarda dahi umudu canlı tuttuğunu kaydeden Korkmazhan, “Bugünlerde ‘umut yok’ diyenlere cevabımız inat ediyoruz, mutlaka başaracağızdır” dedi.

Halkın 25 Haziran’da ne atanmış hükümeti ne de basiretsiz muhalefeti ödüllendireceğini, aksine bağımsız, farklı bir siyaset ve yeni bir muhalefet anlayışını meclise taşıyacağını ve önemli bir politik mesaj vereceğini vurgulayan Korkmazhan, “25 Haziran bizim için bir son değil, yeni bir başlangıç olacak. Halk için farklı bir siyaset ve yeni bir muhalefet anlayışını daha güçlü bir zeminde inşa edecek ve hep beraber büyüteceğiz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu