GenelKıbrısManşetSiyaset

Korkmazhan, solda iş birliği yapma çağrısında bulundu!

25 Haziran’daki ara seçimlerde bağımsız aday olacağını açıklayan Abdullah Korkmazhan, CTP ve TDP’nin, ortak bir aday ve ortak bir siyasi program üzerinde anlaşıp birlikte hareket etmeye karar vermesi durumunda adaylıktan çekilip destekleyeceğini belirtti.

Milletvekilliği ara seçiminde bağımsız aday olacağını açıklayan Abdullah Korkmazhan, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden 25 Aralık’ta yapılacak ara seçimlere yönelik “solda iş birliği” yapma çağrısında bulundu.

Korkmazhan, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ve Toplumcu Demokrasi Partisi’nin (TDP), ortak bir aday ve ortak bir siyasi program üzerinde anlaşıp birlikte hareket etmeye karar vermesi durumunda adaylıktan çekilip destekleyeceğini belirtti.

Abdullah Korkmazhan’ın açıklaması şu şekilde:

“Adaylığımı açıkladığım 26 Nisan tarihinin ertesi sabahı katıldığım programda, Sol partilerin ortak aday ve ortak siyasi program üzerinde anlaşmaları durumunda, adaylıktan çekilmeye ve bu birlikteliği desteklemeye hazır olduğumu açıklamıştım.

Yinelemekte fayda görüyorum.

Söz veriyorum. Son ana kadar bu duruşumu koruyacağım.

Şayet CTP ve TDP, ortak bir aday ve ortak bir siyasi program üzerinde anlaşır ve birlikte hareket etmeye karar verirse, adaylıktan çekilip destekleyeceğim.

Çünkü bizim gailemiz parti gailesi değil, memleket gailesi!”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu