KıbrısManşet

Korkunç iddia! Doktorların hak arayışı hak ihlaline mi dönüştü?

Hükümet ve sağlıkçılar arasında yaşanan anlaşmazlık halkı isyan noktasına getirdi. Mağdur vatandaşa GIYNIK ses oldu...

TIP-İŞ, 25 Mart’ta  Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan ve sağlık çalışanlarının haklarını kısıtlayan genelgeyle ilgili tatminkar düzenleme yapılmadığı gerekçesiyle grev başlatmış ve taleplerine yönelik adım atılmadığı sürece grevlerinin dozunu artırarak devam edeceklerini açıklamıştı.

Hükümet ve sağlıkçılar arasındaki anlaşmazlıklar 25 Mart’tan beri sürerken, bu süreçte mağdur olan halktan ise sesler yükselmeye başladı

GIYNIK Gazetesine ulaşan bir vatandaş, hükümet ve Tıp-İş arasında anlaşmazlık sonucu yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Doktorların hak arama grevinin halkın sağlık hizmeti alma hakkını ihlal ettiğini belirten vatandaş isyan etti.

Devam eden grevden dolayı 6 aylık bebeğinin aşısını bile yaptıramadığını, sağlıkçıların grevdeyiz aşı vermeyiz” dediğini iddia eden vatandaş; “anneler babalar olarak çok büyük eziyet çekiyoruz” dedi. “Kesinlikle bize yardımcı olmuyorlar, bebeğiniz ölürse ölsün biz grevimize devam edeceğiz imajını çiziyorlar” diyen vatandaş sendikaya yönelik eleştirilerini dile getirdi.

Hastanede şahit olduğunu iddia ettiğini olayı da aktaran vatandaş, şöyle konuştu;

“Hamile bir kadın; sezaryan doğum yapacak. Doktora yalvarıyor 500 TL’lik kan inceltici ilacı alamam diye. Kan pıhtılaşması sorunu varmış kendisinin. Kadına vermediler bu ilacı. Eylemdeyiz dediler.Kadın ağladı bütün gün. Bu insanlık mıdır? Hayatımda böyle bir yönetim görmedim, sağlık siyasetin aleti olamaz, Halka mı kendi ceplerine mi yardımcı oluyorlar? Hepsinin ayrı kliniklerini var. Yazık biz burada çok mağduruz”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu