KıbrısManşetSiyasetToplum

Köroğlu: Bu gayrimeşru hükümetle hiçbir şey düzelmez”

Halkın Partisi (HP) MYO Üyesi Teksen Köroğlu, bitmek üzere olan yılın değerlendirmesini yaparak “Yeni yıla girerken güzel şeyler konuşmak hepimizin isteği arzusu fakat geçen yıl bu ülkede 2023 bizim için çok büyük acılarla başladı. Bu üzüntülü olaylarla birlikte ülkede bir türlü düzelemeyen sistem ve sorunlar, hükümetlerin, yönetimlerin beceriksizliklerinin ardı arkası kesilmedi.

O kadar çok olumsuzluklar yaşandı ki içinden olumlu şeyleri bulamadık. Bunlar ülkemizi, toplumu, devletimizin yapısını, gelecek nesillerimizi etkiliyor. 2023 hiç bir şekilde iyi geçmedi. Dünyada da kötü diye bahane ediyorlar ama biz önce kendi öncemizi bir konuşalım” dedi.

“BU GAYRİ MEŞRU HÜKÜMETLE HİÇ BİR ŞEY DÜZELMEZ”
2024’ün bu yıl gibi geçmemesi beklentisinde olduğunu belirten Köroğlu “Neredeyse bütün her alanda büyük eksikliklerimiz var. Şu andaki gayri meşru hükümetin ve meclisteki muhalefetin vekilleri de aynı şeyi söylüyor. Bu gidişle bu eksiklikler kesinlikle tamamlanamaz. Ülkedeki yolsuzlukları, usulsüzlükleri ve buna bağlı olarak toplumun, ülkenin, halkın ne büyük çıkmazlar yaşadığını hep birlikte görüyoruz. Bu ülkede bir nüfus politikası hala daha uygulanmadı. Bunlar çok büyük önemli eksiklikler ve bunlara bağlı olarak yelpaze gibi açılan sorunlar. Bunları bu gayri meşru hükümetin yapacağına inanmıyorum” şeklinde konuştu.

“ÜLKENİN SORMA GİR HANI OLDUĞU BİR DÖNEMDE GÜVENLİKTEN NASIL BAHSEDEBİLİRİZ?”
Ülkede son dönemde yaşanan kriminal olaylara da değinen Teksen Köroğlu “güvenlik konusunda çok acı olaylar yaşanıyor maalesef. Ülkede kaç kişi yaşıyor bilmiyoruz, nüfus politikamız yok. Ülkeyi her zaman sorma bir hanı olarak görürdük ama artık sorma gir-çık hanı olduk. Maalesef böyle bir dönemde yaşıyoruz. Güvenlikten nasıl bahsedeceğiz. Bir devletin, yönetimlerinin topluma sorumlulukları vardır. Bizde yönetim şu anda bu sorumluluklarını yerine getiremiyor. Bir ayın içerisinde iki cinayet yaşandı. Bunlarla ilgili gayri meşru hükümetten hiç bir açıklama, hiç bir çalışma yok bu yönde. Ülkede bir çok suç işleniyor ama hiç birinin üzerine gidilmiyor. Toplumda çok büyük bir güvensizlik var” dedi.

“KAMU VARLIKLARI BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR”
Toplumun önünün açılmasını istiyorsak yolsuzlukla mücadele etmemiz gerek diyen Köroğlu “Biz bunun anlamını bile doğru düzgün masaya yatırmadık. Farkındamısınız son dönemde ortaya atılan ne kadar çok yolsuzluk iddiası var. Bunun dışında kamu kişilerin kendi menfaatlerine göre kullanılıyor. Bu yolsuzluktur. Kamunun elde etmesi gereken menfaatler maalesef bazı işbirlikleri, yolsuzluk ve usulsüzlüklerle başkalarına peşkeş çekiliyor. Biz Halkın Partisi olarak bütün yolsuzlukların üzerine gidiyoruz” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu