GenelKıbrısManşetSiyaset

Köroğlu: Meclis’teki siyasi aktörlere ciddi bir güvensizlik oluştu

Halkın Partisi MYO Üyesi ve Çevre Komitesi Başkanı Teksen Köroğlu, “Toplumda Meclis’teki siyasi aktörlere dönük ciddi bir güvensizlik oluştu, gayrimeşru bir hükümet orada dururken buna gözlerini yumarak siyaset yapmaya çalışan Meclis’teki muhalefet bütünen etkisiz eleman konumuna sokuldu. Bu şartlarda böyle bir muhalefet anlayışıyla bir sonuç alınamayacağı çok net biçimde ortaya çıktı. Üzülerek söylüyorum ama maalesef Halkın Partisi olarak Mayıs ayında Meclis’ten çekilme kararı aldığımızda ne söylediysek aynen onlar yaşanıyor bugün” ifadelerini kullandı. Köroğlu Kıb-Tek’le ilgili olarak da yaptığı açıklamada “Bu ülkede yolsuzluk yapana, haksızlık yapana ,çalana bedel ödetilmiyor bedeli yok ,sonra da çıkıp demokrasiden bahsediliyor” dedi.

Halkın Partisi MYO Üyesi ve Çevre Komitesi Başkanı Teksen Köroğlu, Kuzey Kıbrıs Web TV’de Ahmet Kaptan’ın hazırlayıp sunduğu “Kaptan’ın Günlüğü” programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

“BİZİM TEK KAVGAMIZ ÜLKEMİZİN, DEVLETİMİZİN İYİYE GİTMESİ”

KKTC’nin kuruluşunun 39. Kuruluş yıldönümünde çok güzel şeyler söylemek istediklerini belirten Köroğlu “Maalesef şu anda kapkara bir tablo çizildi. Yıllardır bunları söylüyoruz, ülkemiz için toplum için halkımız için mücadelemizi yaptık. Artık solculuk, sağcılık önemli değil özünde insanı istiyoruz. Doğru şeyler yapılmasını istiyoruz. Eskiden fotoğrafa doğru bakalım diyorduk artık bunu diyemiyoruz. Şu anda bu ülkeyi yönettiğini iddia edenlerin bunu yapamadıklarını düşünüyorum. Bizim kimseyle kavgamız yok ama bu ülkenin, bu devletin kurumlarının yerinde olmasını, daha iyiye gitmesini, halkının daha iyi günler görmesini istiyoruz. Yanlış kararlar ile bugün geldiğimiz nokta içler acısı” dedi.

“KIB-TEK’TE YAŞANANLARIN BU NOKTAYA GELECEĞİ ÖNCEDEN BELLİYDİ”

Kıb-Tek’in yıllardır konuşulduğunu söyleyen Teksen Köroğlu “Hiç bir zaman bu kadar sorun olmadı. Yolsuzluklar, hukuksuzlar dün başlamadı ama şimdiki kadar da olmadı. Bu geliş belliydi, uyarılarımızı yapmıştık. Şimdi gelinen nokta ortada. Bu kabul edilebilecek bir durum değil. Bunun zararını yine halkımız çekiyor. Maalesef bütün kurumlarımız yok oluyor” dedi.

“EVLATLARIMIZ, GELECEĞİMİZ ÜLKEDEN GİTMEYE BAŞLADI”

Elektrik Kurumu’nda son dönemde yapılan usulsüz ihalelere de değinen Köroğlu “Başbakan ve bakanlar bununla ilgili açıklamalar yapıyor ama ülke milyonlarca dolar kaybediyor. Bu kurumları denetleyecek mekanizmalarımız nerede? Bizim yaptığımız denetim çağrısı aslında sadece bakanlara değil milletvekillerine de… ısrarla Sayıştay raporlarını sorgulayan yok. Bu ülkede yolsuzluk yapana, haksızlık yapana ,çalana bedel ödetilmiyor bedeli yok. Hangi demokrasiden bahsediliyor o zaman? Biz Halkın Partisi olarak ilkelerimizden vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Bunları sorgulamaya, hesap sormaya devam edeceğiz” dedi.

Toplumda çok büyük bir güvensizliğin ortaya çıktığını söyleyen Köroğlu “Çaresizlik var ve şu anda bunlar şiddeti, doğru karar vermemeyi getirdi. Biz bunları konuşurken yöneticiler neyi başardı ki bugün gençlerimiz bu ülkede kalmak istemiyor? Göz bebeğimiz gibi sevdiğimiz evlatlarımızı kaybediyoruz, geleceklerimiz ülkemizden gitmeye başladı, ülkeyi terk ediyorlar ve gayri meşru hükümet bununla ilgili hiçbir önlem almıyor” dedi.

“MERKEZİ YÖNETİMİ BİTİRDİLER, ŞİMDİ YEREL YÖNETİMLERİ KEŞMEKEŞE SOKACAKLAR”

Belediye seçimlerine de değinen Köroğlu “28 belediyenin zaten 23’ü batıktı. Şimdi sayıyı düşürdüler ama bir şey değişmeyecek. Büyük bir kaos var ortada. Yerel yönetimler ne olacak? Merkezi yönetimi bitirdiler, yerel yönetimleri de bu keşmekeşe sokarlarsa tamamen çökeceğiz” şeklinde konuştu

Diğer Haberler

Başa dön tuşu