DünyaGüney KıbrısKıbrısManşetSağlıkSeyahatToplumYaşam

Koronavirus: Güney Kıbrıs, ECDC Turuncu bölgesine giriyor

Turuncu bölge alanları, 14 günlük kümülatif Covid-19 vaka bildirim oranının 50'nin altında seyretmesi ve test pozitiflik oranının yüzde dört veya daha az olan ülkeler bu renge dahil edildi.

Çeviri – Meyil Avcan

Güney Kıbrıs’ta salgın yönetiminde kaydedilen iyileşme, ECDC’nin ülkeyi kırmızı bölgeden turuncuya geçirmesine neden oldu. Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) raporuna göre Kuzey Avrupa ve Almanya hariç Batı Avrupa ülkelerinde salgın yönetiminde iyileşme kaydedildi.

Turuncu bölge alanları, 14 günlük kümülatif Covid-19 vaka bildirim oranının 50’nin altında seyretmesi ve test pozitiflik oranının yüzde dört veya daha az olan ülkeler bu renge dahil edildi.

Yunanistan’ın birçok bölgesi, Bulgaristan’ın tamamı, Almanya, Avusturya’nın çoğu, İrlanda, Slovenya ve Hırvatistan kırmızı bölgede kalıyor.

Baltık ülkeleri, Slovenya ve Romanya bölgeleri koyu kırmızı olarak yer alıyor. İspanya, Fransa ve İtalya’nın yanı sıra Kuzey Ege’nin çeşitli bölgeleri yeşil kategoriye girdi.

ECDC haritaları ve verileri, Konsey’in Covid-19 pandemisine yanıt olarak serbest dolaşımın kısıtlanmasına yönelik koordineli bir yaklaşım tavsiyesini destekliyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu