GenelKıbrısManşetSpor

Kral, başkent için aday

YASİN KANSU DP’DEN MECLİS ÜYESİ ADAYI

Kıbrıs Türk futbol tarihine adını altın harflerle kazımış olan Yasin Kansu, futbolculuk kariyerindeki başarılarının ardından hayatında yeni bir pencere açmaya hazırlanıyor. Efsane futbolcu Yasin Kansu, 25 Aralık Pazar günü gerçekleşecek olan Yerel Seçimlerde Demokrat Parti’den (DP) Lefkoşa Belediye Meclis Üyesi Adayı oldu.

3 KEZ GOL KRALI OLMUŞ BİR İSİM

Ülkemiz futbolunun en üst liginde 3 kez Gol Krallığı yaşayan Yasin Kansu, 2004 – 2005 sezonunda Çetinkaya formasıyla 26 gol, 2006 – 2007 sezonunda yine Çetinkaya formasıyla 28 golle Gol Kralı olmuştu. Başarılı futbocu 2009 – 2010 sezonunda ise Küçük Kaymaklı formasıyla 49 golle Gol Kralı olurken tarihi bir rekora da imza attı.

KIRILMASI ÇOK ZOR BİR REKORA İMZA ATARAK TARİHE GEÇTİ

Yasin Kansu 2009-2010 sezonunda Küçük Kaymaklı forması ile o dönem 14 takımla, 26 hafta şeklinde oynanan ligde attığı 49 golle ülke futbolunda bir sezonda en fazla gol atarak Gol Kralı oldu ve kırılması çok zor bir rekora imza atarak tarihe geçti. Başarılı isim kariyeri boyunca Alayköy, Gönyeli, Küçük Kaymaklı, Mehmetçik, Mağusa Türk Gücü, Baf Ülkü Yurdu, Lapta ve Karşıyaka takımlarında forma giyerek çok sayıda şampiyonluk yaşadı.

LEFKOŞA’YI HEP BİRLİKTE GELİŞTİRECEĞİZ

Aktif futbol hayatını noktaladıktan sonra kariyerine antrenörlük yaparak devam eden Yasin Kansu, şimdi ise yeni bir yola daha çıktı. Kral bu Pazar günü gerçekleşecek olan yerel seçimlerde Lefkoşa Belediye Meclis Üyeliği için Lefkoşa halkından oy bekleyecek. DP adayı Yasin Kansu konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Sporun ve futbolun içinden gelen birisi olarak Lefkoşa’nın başta spor olmak üzere birçok alanda kalkınmasına, gelişmesine ve ilerlemesine katkı koyabilmek için aday oldum. Lefkoşa’yı hep birlikte geliştireceğiz . Bu yüzden Pazar günü Lefkoşalıların desteklerini bekliyorum.” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu