GenelKıbrısManşet

“KSTÜ’nün kuruluşundan beri YÖDAK’tayım, neler olduğunu çok iyi biliyorum; anlatabilirim”

Hasgüler'den gözdağı...

-Mine İçsel

YÖDAK’ın eski üyesi Prof. Dr. Mehmet Hasgüler KSTÜ’de yürütülen soruşturması kapsamında tutuklanarak, teminat karşılığında serbest bırakılmasının ardından basına açıklamalarda bulundu.

Tüm ithamları reddetti

“Sahte diploma mezarlığından bir çıkış bileti aranıyordu; biz de çıkış bileti olduk” diyen Hasgüler, kendisine yönelik tüm ithamları reddettiğini belirtti.

Neler olduğunu çok iyi biliyorum

KSTÜ’nün kuruluşundan beri YÖDAK’ta olduğunu söyleyen Hasgüler, 2015 yılından beri neler olduğunu çok iyi bildiğini, tek tek de anlatabileceğini ifade etti.

Yeni bir müzakere süreci hazırlığı

Güzelyurt’taki tüm üniversite misyonunun kapatılacağını söyleyen Hasgüler; “Güzelyurt, verilecek bir toprak parçası, buna hazırlıyorlar şuan bölgeyi. Bu kısmi düzenleme bununla alakalıdır. 2000’lerin başındaki sürece dönüyoruz. Kıbrıs meselesi ile ilgili hazırlıklar var. Güneyle farklı bir müzakere sürecine başlanacak” iddialarında bulundu.

“Ülkede 6 üniversite bırakacaklar”

Ülke üniversitelerin 3’te 2’sinin faaliyetlerinin sona ereceğini söyleyen Hasgüler;  “Mağusa’da 1 buçuk, Lefkoşa’da 2 buçuk Girne’de 2 buçuk, Lefke’de de 1 üniversite bırakacaklar. Buçukları da bilerek söylüyorum” diye konuştu.

“Sahte diplomaların”üzerine gidebilecek misiniz?”

Sahte diploma sürecinin üzerine gidilmediğini “seçe seçe” ithamlarda bulunulduğunu ifade eden Hasgüler; orduda, poliste ve siyasette kaç kişi sahte diploma alarak yükseldi, bunların da peşine düşebilecek misiniz diye sordu.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu