KıbrısManşetSiyasetToplum

Öğretmenlerimizin mücadelesi toplumsaldır

Öğretmenlerimizin zümresel bir beklentisi söz konusu değil, burada toplumsal bir fayda için mücadele ediliyor

Öncelikle şunu çok iyi idrak etmemiz gerekiyor ki, bugün öğretmenlerin sahaya inerek gerçekleştirdiği eylem gerekçeleri ve sergiledikleri duruş toplumsal bir gaile içindir. Bu nedenle sergiledikleri bu onurlu duruşun halk desteğine de ihtiyacı vardır.. Öyle anlaşılıyor ki, bu

mücadele zamana yayılacak, yani bu mevzunun  oldu bittiye getirilemeyecek kadar önemli olduğunun sanırım herkes farkında. Bu nedenle bakanlığın bu yönde sürdürdüğü anlamsız inat ve veya anlayışın ortadan kalkmadan bu  eylem sürecinin bitmeyeceği anlaşılıyor.. Peki öğretmen sendikalarının talepleri nedir?

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Atatürk Öğretmen Akademisi ve öğretmen haklarının yasa tasarısıyla hedef alınmasını, bugün fiziki niteliği yetersiz ve depreme dayanıklılığı  olmayan okul binalarının durumu, sınıflardaki öğrenci sayılarının çokluğu ve dersi verimli şekilde öğrenciye aktarmada yaşanan olumsuzlukların giderilmesi için yapılması gerekenler gibi gerekçelerle bu eylemlere gittiklerini açıkladılar.

Buradan hareketle görüldüğü üzere öğretmenlerimizin zümresel bir beklentisi söz konusu değil, burada toplumsal bir fayda için mücadele ediliyor. Dolayısıyla bu görev yine toplumun aydınlık yüzleri öğretmenlere düşmüştür. Elbette bu süreçte eylemde olan öğretmenlerimize destek olmak onların yanında durduğumuzu hissettirmek çok önemlidir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu