KıbrısManşetSağlık

KTAMS: Yıllardır gündemde olan sağlık çalışanlarına şiddet sorunu çözülememiştir

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

KTAMS Başkanı Güven Bengihan tarafından yapılan açıklamada, yıllardır gündemde olan sağlık çalışanlarına şiddet konusunun çözülemediğini, gece-gündüz toplum sağlığı için mücadele eden sağlık çalışanlarının hak etmedikleri haksızlıklara maruz kaldıklarını, sendika olarak sağlıkta şiddetin önlenmesi ile ilgili yasanın hayata geçmesi için her türlü katkıyı çözülene kadar ortaya koyacaklarını ifade etti.

Bengihan, “özverinin karşılığı şiddet olmamalı” sloganıyla, sağlıkta şiddet konusunda mücadelelerinin sonuç alıncaya kadar yürüteceklerini ifade etti.

KTAMS tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

“İnsan sağlığı gibi çok önemli bir alanda hizmet veren hemşirelerimiz mesleklerini icra ederken ortaya koydukları büyük özveriye karşın ne yazık ki hak ettikleri çalışma koşullarına hala kavuşamadılar.

Sağlık sistemindeki aksaklıklar ve özellikle personel eksikliği nedeniyle çok ağır iş yükü altında ezilen Hemşirelerimiz, toplum sağlığı için gösterdikleri büyük fedakarlığa rağmen zaman zaman hak etmedikleri haksızlıklara maruz kalmakta, karşılaştıkları sorunların çözümü için gerekli hassasiyet gösterilmemektedir.

Gece-gündüz demeden, ailelerinden, kendi, sosyal yaşantılarından ödün vererek fedakarca çalışan hemşirelerimiz ne yazık ki zaman zaman görev başında şiddete maruz kalmaktadırlar. Yıllardır gündemde olan sağlık çalışanlarına şiddet sorunu maalesef hala çözülememiştir.

Sendikamız Sağlıkta şiddetin önlenmesi ile ilgili yasanın bir an önce hayata geçirilmesi için her türlü katkıyı ortaya koyacaktır. “özverinin karşılığı şiddet olmamalı” sloganıyla bu konudaki mücadelemizi sonuç alıncaya kadar
yürüteceğimizi belirtiriz.

Tüm Hemşirelerimizin Hemşireler Gününü kutlarken; insan hayatı için verdikleri çok değerli emeğin karşılığını almaları ve hak ettikleri yaşam koşullarına kavuşmaları için Sendikamızın tüm gücü ile mücadele edeceğini vurgularız”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu