KıbrısManşetToplum

KTMMOB heyeti, TIP-İŞ heyeti ile görüştü

Ülkemizde deprem gündeminin oluşması sonrasında Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) gerek Siyasi Partiler, gerekse de Sivil Toplum Örgütleri’nden oluşan heyetlerden kabuller gerçekleştirip, deprem ve depreme dayanıklı yapılar ile ilgili merak edilenleri cevaplandırarak, bilgi alışverişinde bulunmaya devam ediyor

Ülkemizde deprem gündeminin oluşması sonrasında Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) gerek Siyasi Partiler, gerekse de Sivil Toplum Örgütleri’nden oluşan heyetlerden kabuller gerçekleştirip, deprem ve depreme dayanıklı yapılar ile ilgili merak edilenleri cevaplandırarak, bilgi alışverişinde bulunmaya devam ediyor.
Bu bağlamda KTMMOB heyeti 27 Şubat 2023 Pazartesi günü Birlik binasında Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (TIP-İŞ) heyetini kabul ederek, görüştü. Görüşmeye KTMMOB’den Genel Başkan Tunç Adanır, Genel Sekreter Nazife Yılmaz, Genel Sayman Mert Girgen, TIP-İŞ’ten de Başkan Şükrü Onbaşı ve Örgütlenme Sekreteri Derlen Özgeç Ruso katılım gösterdi.
ONBAŞI: “HER YAPININ PROJE KONTROLÜ KTMMOB’DEN GEÇMELİ”
TIP-İŞ Başkanı Şükrü Onbaşı ziyarette yaptığı konuşmada, devlet hastaneleri, poliklinik servisleri veya sağlık ocakları gibi binaların depreme dayanıklılığı konusunda nasıl bir yol izleneceği ve teknik olarak nasıl bir çalışma yapılacağı konusunda bilgi almak istediklerini dile getirdi. Şükrü Onbaşı, depreme dayanıklılık konusunda Belediyeler Yasası değişikliği çerçevesinde ülkemizde yapılacak her yapının proje kontrolünün KTMMOB’den geçmesinin son derece önemli olduğunu ve buna her zaman destek vereceklerini de vurguladı.
ADANIR: “DEVLET HASTANELERİ KONTROL EDİLECEK YAPILAR ARASINDA İLK SIRALARDA YER ALIYOR”
KTMMOB Genel Başkanı Tunç Adanır da konuşmasında, toplum sağlığı açısından devlet hastanelerinin çok önemli yapılar olduğunu ve deprem dayanıklılığı açısından kontrol edilecek öncelikli yapılar arasında ilk sıralarda yer aldığını belirtti. Tunç Adanır, KTMMOB’nin ülkemizdeki yapıların deprem dayanıklılığı açısından yapılan çalışmalarda nasıl bir görev üstlenildiğini anlatarak, teknik açıdan izlenen yöntemlere dair de bilgiler paylaştı. KTMMOB ile bağlı Odalardan yetkililerin Başbakanlık Deprem Denetim Komitesi’nde yer aldığını belirterek, okul ve hastane gibi devlete ait binaların deprem dayanıklılığı konusunda çalışmalar yapıldığını anlattı. Söz konusu komitenin toplantılarında ülkemizdeki yapı stokunun yapısal denetimlerinin önceliğe bağlı olarak teknik açıdan nasıl yapılacağının organize edildiğini anlattı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu