KıbrısManşetSiyasetToplum

Meşale yandı

Uzun zamandan sonra atılan bu ilk adım belli ki bir mücadele meşalesini yaktı

Geçtiğimiz Cuma akşamı Lefkoşa’da yapılan eylem partili, partisiz yüreğinde yurt sevgisi olan, bu topraklar için kaygı duyan çocukları için gayle çeken  herkesin kalbine dokunan bir eylemdi. Nitekim solakları dolduranlar kadar bu eyleme fiili olarak katılmayan yüzlerce insanın da duygularına tercüman olmuştur, Dolayısıyla bu eylem Kıbrıslı Türklerin tarihten günümüze kadar sürdürdüğü mücadele yolunun önemli bir dönemeci olarak tanımlanabilir.

Uzun zamandan sonra atılan bu ilk adım belli ki bir mücadele meşalesini yaktı.. Nitekim eylemde omuz omuza yol yürüyen siyasi görüş, ideolojik duruşu birbirlerinden farklı onlarca insanı bir araya getiren, gönül birliği yaptıran tek şey ülkemiz için duydukları endişe ve kaygıydı… Kıbrıs Türk Toplumunun varoluş mücadelesinin   iki önemli lideri Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Raif Denktaş’ın oğulları  Mehmet Küçük ve Serdar Denktaş’ın da eyleme destek vermesi önemli bir ayrıntıydı.

Bu eylem Kıbrıs Türkü’ne dayatılan yoksulluğa, demokratik zayıflığa, evrensel değerlerin hiçleştirilmesine, iradesinin elinden alınmak için girişilen tezgahlara karşı bir dik duruştu. Dolayısıyla mesaj netti ve ulaşması gereken yere de ulaştırıldı.

Çok açık ki bundan sonraki süreçte bu mücadele meşalesi birlikte taşınacak ve bu yol birlikte yürünecek ve elbette ki demokrasi kazanacak…

 

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu