KıbrısManşetToplum

KTMMOB’nin 63. kuruluş yıl dönümü kutlandı

1960 yılında kurulan ülkemizin en köklü meslek örgütlerinden biri olan Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (KTMMOB) 63. Kuruluş Yıldönümü, 8 Aralık 2023 Cuma akşamı Lefkoşa’da The Elysium Park’ta düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Resepsiyonda meslekte 25. ve 50. yılını dolduran üyelere plaketleri takdim edildi.

Etkinlikte, KTMMOB’nin geçmişine dair önceki Genel Başkanların çok değerli bilgilerin yer aldığı “Birlik-Te Değer” isimli kitabın tanıtımı da yapıldı.

Birlikteliği ve mücadeleyi anlatan video gösterimi ile başlayan KTMMOB 63. Kuruluş Yıldönümü resepsiyonu konuşmalar ile devam etti. KTMMOB Genel Başkanı Tunç Adanır’ın açılış konuşmasının ardından etkinlikte sırasıyla Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Kıbrıs Bilim ve Teknik Odası (ETEK) Başkanı Constanti Constantinos birer konuşma yaptı.

KTMMOB’nin “Birlik-Te Değer” kitabının tanıtımı yapıldı

Konuşmaların ardından KTMMOB Yayın Kurulu tarafından hazırlanan “Birlik-Te Değer” kitabının tanıtımı yapıldı. Kitapta, 1960 yılından günümüze KTMMOB’nin önceki Genel Başkanlarının dönemlerine ait çok değerli bilgiler yer alıyor. Hayatta olanlar ile yapılan röportajların geleceğe ışık tuttuğu kitapta, hayatta olmayanlar için ise anı yazıları okuyucusu ile buluşuyor.

KTMMOB’nin önceki dönem Genel Başkanları’na ve Yayın Kurulu’na kitap takdimi

KTMMOB’nin önceki dönem Genel Başkanları’na ve hayatta olmayanların ailelerine, “Birlik-Te Değer” kitabı takdim edildi. KTMMOB Genel Başkanı Tunç Adanır sahnede; Kurucu Başkan Hakkı Atun, Merhum Oğuz Ramadan Korhan’ın oğlu Ali Korhan, Merhum Erdoğan Naim’in ailesinden Neylan Naim, Merhum Oğuz Başak’ın kız kardeşi İlkay Feridun, Reşat Acar, Ergün Vehbi’nin oğlu Turgut Vehbi, Bektaş Göze, Tamer Gazioğlu, Kadri Fellahoğlu, Hüseyin İnan, Merhum Ahmet Ulaş’ın eşi Emel Ulaş, Selcan Akyel ve Seran Aysal’a kitaplarını takdim etti. Ardından Tunç Adanır kitabı hazırlayan KTMMOB Yayın Kurulu üyeleri; Münevver Özgür Özersay, Abdullah Can, Ezcan Özsoy, Buket Asilsoy, Aktay Elektirikçi ve Safinaz Davulcu’ya kitap takdim etti.

 

Meslekte 25. ve 50. yılını dolduran üyelere plaketleri takdim edildi

KTMMOB’nin 63. Kuruluş Yıldönümü etkinliğinde, meslekte 25. ve 50. yılını dolduran üyelere sahnede plaket takdimi yapıldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu