EğitimKıbrısManşetToplum

KTÖS: Eğitim Bakanlığı öğretmenleri ‘maaşınızdan keserim’ tehdidiyle terbiye etmeye çalışıyor!

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), ilkokullarda yaşanan sıkıntıları dile getirmek üzere 9 Eylül İlkokulu önünde basın açıklaması düzenledi.

Genel Sekreter Burak Maviş Bakanlığın attığı her adımda eğitimde yeni sorunlarla birlikte eğitim sisteminde de kaos yarattığını belirterek öğretmenin bakanlığın tavırlarında mutsuz ve huzursuz olduğunu dile getirdi.

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş okullarda yaşanan sıkıntıların artık çocuklar adına da endişe verici olduğuna dikkat çekti.

Maviş ayrıca, Eğitim Bakanlığının her fırsatta öğretmenleri ‘maaşınızdan keserim’ tehdidiyle terbiye etmeye çalışmasının da kabul edilemez bir durum olduğunu belirterek, “Böyle utanç verici bir duruma sahip başka bir bakanlık var mıdır?” diye sordu.

Eğitim Bakanlığı yıllardır yapılan öğleden sonra etkinliklerini ‘ben yaparım olur’ zihniyetiyle bu yıl iki güne yaymış, ancak tüm sorumluluğu da bu uygulama kararını alırken görüş bile almadığı öğretmenlere ve ailelere yükleyip, aldığı kararın görev ve yükümlülüklerinden kaçmaktadır. Okullarımızın açılmasının üzerinden bir ay geçmiştir” diyerek, bu sürede Eğitim Bakanlığı’nın neler yaptığını açıkladı;

“-Okul binalarının fiziki güvenliği için gerekli çalışmalar yapmamıştır,
-Okullarımızda sürekli artış gösteren Türkçe konuşamayan yabancı öğrenciler ve/veya diğer farklı ihtiyaçlara sahip öğrencilerle ilgili bilimsel, yeterli bir adım henüz atmamıştır
-Eğitimin niteliğini olumsuz etkileyen artan okul nüfuslarına ve kalabalık sınıflara bir çözüm üretmemiştir,
-Okulların eğitim öğretim faaliyetlerini programlayabilmek, gezi-gözlem ve sportif faaliyetlere katılabilmek, her çocuğun eşit yararlanacağı materyali sağlayabilmek, teknolojik imkânları kullanabilmek, sanat etkinliklerine
malzeme sağlamak ve temizlik gibi temel giderlerini karşılayabilmeleri için okul bütçesi yaratmamıştır,
-Okulların eğitsel materyal, teknolojik donanım ve hijyen malzemesi eksikliklerini gidermemiştir.”

Maviş ayrıca, Bakan Çavuşoğlu’na sorular yöneltti;

“Sayın Bakan, geçtiğimiz haftalarda öğlen okulunun olduğu sırada bir çocuğun başka bir çocuğu salıncaktan iterek beyin kanamasına sebep olduğunu biliyor musunuz?

Topları dama kaçan çocukların depoların üzerine basarak kendilerini tehlikeye attığını biliyor musunuz?

Veya yöne öğlen arasında 5’inci sınıf bir çocuğun 1’inci sınıf olan bir diğer çocuğu okul dışındaki bir marketin tuvaletine kilitlediğini biliyor musunuz?””

Maviş, Bakan Çavuşoğlu’nun bu eğitim bakanlığı olarak sorumluluktan kaçtığını söyleyerek, “Bizleri anlayabilmeniz için yerinde bunu görmeniz gerekmektedir. Öğretmen ile ilgili bir düşüncenizi ifade ederken önce onların durumunu anlamanız gerekmektedir. Sizi sorumlu olmaya davet ediyoruz. Okullarımıza davet ediyoruz. Belki bir gün değil ama 1 saat bile durumu anlamanız için yeterlidir” dedi.

Yapılan açıklama sonrasında konu ile ilgili Eğitim Sekreteri Süleyman Gelener hazırlanan metni paylaştı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu