GenelKıbrısManşet

KTÖS, Eğitim Bakanlığı önünde eylem gerçekleştirdi

KTÖS, öğretmenlerin aşılanması konusunda yaşanan sorunlara çözüm üretilmemesine tepki göstermek amacıyla Eğitim Bakanlığı önünde eylem gerçekleştirdi.

KTÖS, öğretmenlerin aşılanması konusunda yaşanan sorunlara çözüm üretilmemesine tepki göstermek amacıyla Eğitim Bakanlığı önünde eylem gerçekleştirdi.

KTÖS Başkanı Emel Tel yaptığı açıklamasında, ülkede bir kaos ortamı oluşturulduğunu ifade ederek, okullardaki yüz yüze eğitimin hükümetin almış olduğu kararlara bağladı. Tel, “Öğretmenlerimizin ortaya koyduğu tüm çabalara rağmen, hükümetin bir avuç kumarcıya menfaat sağlama girişimleri adamızın kuzeyine pozitif vakalı kişilerin girişine izin verilmesi sonucu okullarımızda yüz yüze eğitime ara verilmiştir” ifadelerini kullanarak UBP-DP-HP Hükümetinin okulların açılmasına yönelik hiçbir önlem almadığını ve KTÖS ile toplantı yapılmadığını vurguladı. 

“Eğitim; bireyleri ve toplumları bulundukları yerden daha ileriye taşıyacak, uzun süreli planlama ve yatırım gerektiren temel bir insan hakkıdır. Bu gerçekten hareket etmeyen, günübirlik, kişisel ve partisel menfaat için siyaset yapan, her şeyi para olarak gören, topluma değil menfaat çetelerine hizmet eden, halktan alıp, zengine paylaştıran, yağ çekerek toplumu dilenci durumuna düşüren politikacılar yüzünden, adamızın kuzeyi tam bir kaosa sürüklenmiştir. 

Covid-19 nedeni ile okullarda yüz yüze eğitim yapmanın koşulu sağlık ve güvenlik önlemleri alarak ve tüm eğitim çalışanlarını aşılayarak okulları açmaktır. Öğretmenlerimizin ortaya koyduğu tüm çabalara rağmen, hükümetin bir avuç kumarcıya menfaat sağlama girişimleri adamızın kuzeyine pozitif vakalı kişilerin girişine izin verilmesi sonucu okullarımızda yüz yüze eğitime ara verilmiştir. Buna bağlı olarak salgının durdurulması için alınan kısıtlama ve sokağa çıkma yasağı uygulamalarının kazandırdığı zamanı değerlendiremeyen, UBP-DP-HP Hükümeti okulların açılmasına yönelik hiçbir önlem almamış, bizlerle toplantı dahi yapılmamıştır. 

“Okul çalışanları aşılanarak Nisan ayı başında okullar tekrardan yüz yüze eğitime başlayacak” açıklaması yapan Eğitim Bakanı Sn. Olgun Amcaoğlu, Sağlık Bakanlığı tarafından yalnız bırakılmıştır. Her şeyi para olarak gören Sağlık Bakanı Ünal Üstel, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu tarafından tekrardan yüz yüze eğitime başlatılan özel eğitim okullarında çalışan 97 öğretmen ve çalışan için üç haftadan beri söz verdiği aşılamayı hala daha yapmamıştır. Adamızın kuzeyine gelen 120 bin doz aşıyı iyi değerlendirmeyip, eş, dost, akraba, partiliye dağıtan, Yakın Doğu Üniversitesi’ne bin aşı veren, UBP kadın kollarına aşı bulan Ünal Üstel, 97 eğitim çalışanı ve öğretmene aşı bulmaktan acizdir. Öğretmenleri paraya endeksleyen Ünal Üstel, aşılanan UBP kadın kollarının devlete kaç para kazandırdığının cevabını da vermek zorundadır. 

Değerli Basın Emekçileri;  

Devleti dilenci durumuna düşüren UBP zihniyetinin toplumu getirdiği konum felakettir. Fakat bu felaketi bile çıkar çetelerine, seçim hesaplarına yönelik kullanmaktan da vazgeçmemeyi alışkanlık haline getirenler, suçu başkalarına atarak “ben yapmadım, eski bakan yaptı” taktikleri ile de sorumluluktan kaçınmaktadırlar. 

Yağ çekerek anavatan ve şükran edebiyatı ile toplumun onurunu yerlerde sürükleyen, aşı konusunda bile el avuç açan bu zihniyet, toplumu temsil edemez. Bilindiği üzere Sinovac aşısının tanesi 3 dolardır. Adamızın kuzeyindeki nüfusu 600 bin olarak kabul ederek 3,600.000 dolarlık aşı ihtiyacımız olduğu açıktır. Nüfusu daha yüksek kabul edersek bile, maksimum 30 milyon TL ile tüm toplumun aşı ihtiyacı karşılanabilir. Her ay karantina otellerine ödenen para bu rakamın üzerindedir. Görüleceği üzere bu salgın bilinçli olarak devam ettirilmektedir. 

97 okul çalışanı ve öğretmenlerimize söz verilmesine rağmen, aşılayamayan Eğitim ve Sağlık Bakanlarını protesto ederken, aşı için gerekli olan 291 dolarlık miktarı, aşı alımı için Eğitim Bakanı vasıtasıyla her şeyi para olarak gören Sağlık Bakanı Ünal Üstel’e verilmek üzere getirdiğimizi vurgular, aşı ve sağlık güvenlik önlemleri almadan okulları açmanın felaketle sonuçlanacağını kamuoyuna duyururuz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu