DünyaGenelKıbrısManşetPolisiye – AdliSiyasetToplumYaşam

KTÖS, Ukrayna Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Başkanı Trukhanov’a destek belirtti

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Ukrayna Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Başkanı Georgiy Trukhanov’a bir mektup ile dayanışma mesajı iletti.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Ukrayna Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Başkanı Georgiy Trukhanov’a bir mektup ile dayanışma mesajı ileterek, Rus işgalini kınadığını, ETUCE ( Eğitim Enternasyonali Avrupa Bölge Örgütü ve Avrupa Sendikalarının Eğitim Komitesi ) ile birlikte Ukrayna’daki meslektaşlarımıza ve topluma destek vereceklerini belirtti.

Dayanışma mesajının tamamı şu şekildedir:

“KTÖS olarak Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgalini ve saldırısını bir kez daha kınıyor, olayları büyük bir endişe ve üzüntüyle takip ediyoruz. Savaş, şiddet ve masum insanların hayatını kaybetmesi kabul edilemez. Savaşların yıkıcı etkisini birinci elden bilen bir toplum olarak bizler, Ukrayna’daki eğitimcilerin, akademisyenlerin, öğretmenlerin, öğrencilerin ve tüm halkın yanında yer alıyor, Rusya’nın baskı ve saldırılarına karşı güçlü duruşunu ve mücadelesini destekliyoruz.

Tüm insanlar ve çocuklar güvenlik içinde yaşamayı, eğitim ve sağlık hizmetlerine güvenli bir şekilde erişmeyi ve insancıl hukuk tarafından korunmayı hak ediyor. Rusya’nın savaş eylemi sadece Ukrayna’yı ve bölgeyi değil, tüm dünyayı tehdit etmekte ve tüm dünyada barışı tesis etmek için yapılan tüm çabaları baltalamaktadır.

Eğitimciler olarak öğrencilerimize barışı, dayanışmayı ve hoşgörüyü öğretmeye devam edecek, her türlü savaşın ve savaşı meşrulaştıran siyasetin her zaman karşısında olacağız.

Kalbimiz Ukrayna halkı ve oradaki meslektaşlarımızla birlikte. Bir kez daha Rusya’yı bölgedeki yıkıcı eylemlerini bir an önce durdurmaya çağırıyoruz.

Gizem Kavaz, 

KTÖS Dış İlişkiler Sekreteri”

Not: Mektubun orijinaline http://ktoseducation.info/2022/03/02/we-stand-together-with-people-of-ukraine/ linkinden ulaşabilirsiniz.

“As KTÖS we condemn Russia’s invasion and attack on Ukraine and we are following the incidents with great concern and sorrow. War, violence, and the loss of innocent lives are unacceptable. Knowing the destructive impact of invasion and wars from first-hand experience, we stand together with the educators, academicians, teachers, students and people of Ukraine and we support their strong stance and struggle against Russia’s oppression and attacks.

All people and children deserve to live in safety, to access education and health services securely, and to be protected by humanitarian law. Russia’s act of war is not only threatening Ukraine and the region but the whole world which undermines all the efforts being made to build peace all over the globe.

As educators we will continue to teach peace, solidarity and tolerance to our students and we will always stand against all kinds of wars and the politics that justifies the war.

Our hearts are with Ukrainian people and our colleagues there.  Once again, we are calling Russia to stop their devastating acts in the region, immediately.

Kind regards,

Sener Elcil

KTOS General Secretary”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu