GenelKıbrısManşet

KTÖS’ten Özel Eğitim Merkezi’nde grev

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Eğitim Merkezi’nde uyarı grevi yapıyor...KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş, Ailelere çağrıda bulunarak "“sağlıklı ve güvenli olduğunu düşünmediğiniz sürece çocuklarınızı göndermeyin” ifadelerini kullandı.

 

Grev bugünden itibaren 3 gün boyunca 08.00-09.20 saatleri arasında gerçekleştirilecek. KTÖS tarafından, bugün saat 11.00’de ise, Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Eğitim Merkezi önünde grevle ilgili basın açıklaması yapıldı.

KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş açıklamasında,  “8 Mart tarihinden itibaren Özel Eğitim Merkezleri’nin açık olmasına rağmen, gelen öğrenci sayısı yüzde 20’yi aşmıyor. Çünkü insanların güveni azaldı… Pozitif vaka belirlenmesi sonucu öğretmenlerimiz kendilerini  evde izolasyon altına aldı. Öğretmenler temaslı olmalarına rağmen sadece PCR testine çağırıldı” dedi.

Maviş, “Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurul’u okulun açılmasına karar verdi. Biz bu kararı kabul etmiyoruz. Ne Eğitim Bakanlığı’ndan ne Sağlık Bakanlığı’ndan gelen giden olmadı. Aşı talebinde bulunduk ama koalisyon hükümeti kendi yakınlarını aşılamaktan bizleri aşılayamıyor” eleştirisinde bulundu.

Ailelere çağrıda bulunan Maviş “sağlıklı ve güvenli olduğunu düşünmediğiniz sürece çocuklarınızı göndermeyin” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Eğitim Bakanlığı’nın konuyu bilemesine rağmen habersiz gibi davrandığını savunan KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Sağlık Bakanlığı’nı da eleştirdi. Elcil, özel eğitimde 97 kişinin aşılanması gerektiğini söyleyerek, “Bu aşıları bulmaya güçlerinin olmaması komik” dedi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu