KıbrısManşetToplum

KTTTB Başkanı Akandere: Sizlerin rant kapısı gördüğü bu sektör bizim ekmek kapımız

Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılar Birliği (KTTTB) Başkanı Beksan Bekir Akandere, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın yaptığı açıklamada verilen “T” izinler konusunda açıklamalarda bulunarak, Bakan Arıklı’ya bu izinler hakkında sorular yöneltti.

Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı verilen “T” izinler konusunda izin kurulu kriterlerine uygun olanlar “T izni” alacak ve bazı izinlerin geri çekildiğini ifade etmişti.

KTTTB Başkanı Akandere, Bakan Arıklı’ya bahsedilen kriterlerin ne olduğunu sorarak, hangi izin taleplerinin nasıl değerlendirildiğinin gerçeğinin kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini belirtti.

KTTTB Başkanı Akadere’nin açıklamaları ve Bakan Arıklı’ya soruları şu şekilde;
Lütfen o bahsettiğiniz kriterlerin ne olduğunu bizimle paylaşır mısınız?

Hangi izin taleplerinin değerlendirilip kime neye göre kaç adet izin verildiğinin gerçeğini kamuoyu ile paylaşı rmısınız?

Mesela yıllardır T izin dilekçesi olup bekleyen, tek geçimi taşımacılık olan, vergisini ve tüm sorumluluklarını ödeyenler bu kritere uygun mu?

Dilekçe başvuru tarihleri göz önünde bulunduruluyor mu?

Mesela son izin kurulu toplantısında izin verilen kişilerin ne zaman başvuru yaptıklarını da şeffaflık adına paylaşabilir misiniz?

Yıllardır içerde başvurusu olup tüm soruşturmaları yapılmış dosyalar beklerken daha 1 hafta önce başvuru yapıp hemen izin kurulu toplantısı gündemine alınan ve T izin verilenler var mı?

Sayın Bakan’dan ricamız, son yapılan izin kurulu toplantısı gündemi ve talep edilen izinleri değil,  kimlere ne kadar T izni verildiğinin tam ve gerçek karar listesini,  şeffaflık adına kamuoyu ile paylaşın. Paylaşın ki bu bahsedilen kriterlere kimlerin sahip olduğu konusunda bizler aydınlanmış olalım.

Daha önce söyledik yine söylüyoruz toplu taşımayı ve özellikle Turistik izinleri rant kapısı olarak gören ve T izni alıp kiralayanları tespit edip iptal edip, bu işi gerçek anlamda yapanlara vermeniz gerekmektedir. Bunun tespitini yapmak hiçte zor değildir. Turizm taşımacılık ciddi ve bir o kadar önemli bir iştir. Yoldan geçenin yapabileceği bir iş değildir.

Sizlerin rant kapısı gördüğü bu sektör bizim ekmek kapımızdır.”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu