KıbrısManşetSiyasetToplum

KÜB, Gazze’de sivillere yönelik yapılan saldırıları kınadı

Kıbrıs Üniversiteler Birliği (KÜB) Gazze’de sivillere yönelik yapılan saldırıları kınadı.

KÜB, halkların yaşam hakkını tehdit eden eylemleri üzüntüyle izlediklerini belirterek,  Birleşmiş Milletler kararlarına uyulması, insani yardımın Gazze halkına ulaşmasının engellenmemesi ve insan haklarına saygı gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Kıbrıs Üniversiteler Birliği tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Kıbrıs Üniversiteler Birliği olarak, tüm dünyada yaşanan ve insani değerlerle bağdaşmayan, halkların yaşam hakkını tehdit eden eylemleri derinden üzüntüyle izliyor ve kınıyoruz. Bu tür eylemlerin bir an önce sona ermesini diliyoruz. Birleşmiş Milletler kararlarına uyulması, insani yardımın Gazze halkına ulaşmasının engellenmemesi ve insan haklarına saygı gösterilmesi gerekmektedir.

Savaş suçları, sivil ölümleri, hastanelerin bombalanması gibi vahşet eylemleri, insanlık adına kabul edilemezdir. Faili kim olursa olsun, kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve sivil insanların hayatlarının korunması önemlidir. Sağlık kuruluşlarının hedef alınması ve bombalanması, uluslararası hukuka aykırıdır ve insanlık suçu teşkil etmektedir. İsrail’in Gazze’deki eylemleri sadece Filistin halkına değil, tüm insanlığa karşı işlenmektedir ve bu tür şiddeti kınıyoruz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu