GenelManşetTürkiye

Trendyol ve Hepsiburada’da ‘İmam Nikahı Cüzdanı’ satıyorlar

Trendyol, Hepsiburada ve bazı online satış platformlarında, ‘Dini Nikah Akdi Cüzdanı’ adı altında imam nikahı cüzdanı satıldığı ortaya çıktı.

Trendyol’un web sayfasında, “Dini Nikah Akdi Defteri” ismiyle imam nikahı defteri satışının uzun süreden bu yana yapıldığı öğrenildi. Dini Nikah Akdi Defteri isimli ürünün birkaç online satış platformunda daha bulunduğu görüldü.

“TELİF HAKLARI KÜLTÜR BAKANLIĞI’NDAN ALINMIŞ”

T24’ten Alkan Şahin’in haberine göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescili bulunduğu iddia edilen dini nikah defterinin tanıtım yazısında, “Her imamın bulundurması” ve “içerisinde 240 nikah kaydı yapılabilen bir de nikah kayıt defteri” ifadeleri yer aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilisi, sitede yer alan 2022/7082 numaralı kararın, Kültür ve Turizm Bakanlığı Şanlıurfa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı olduğu belirtilerek, “Böyle bir defterle ilgili kayıtlı, resmi bir bilgi sistemde yok. İnternetten belirttiğiniz defteri kontrol ettim. Bu defterin telif hakları, Kültür Bakanlığı’ndan alınmış. Bu tür kitaplar normal şartlarda da bu tür telif hakları alabiliyor, internet sitesinde de bu şekilde beyan edilmiş. Bakanlık tescilli bir karar değildir, sadece bu defteri telif hakları alınmış” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu