KıbrısManşetPolisiye – AdliToplum

Kurşunlama meselesinde 2 şüpheli tutuklandı

Gazimağusa’da Veyselliler Bölgesi’nde Z.E.’nin tadilat aşamasındaki evinin 6 el ateş edilerek kurşunlanmasıyla ilgili, polis şüpheli M.K. ve K.Ç.’yi tespit etti ve tutukladı. Bugün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlılar 2’şer gün tutukluluk aldılar

Gazimağusa’da Veyselliler Bölgesi’nde Z.E.’nin tadilat aşamasındaki evinin 6 el ateş edilerek kurşunlanmasıyla ilgili, polis şüpheli M.K. ve K.Ç.’yi tespit etti ve tutukladı. Bugün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlılar 2’şer gün tutukluluk aldılar.

Meseleyi soruşturan Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli Canberk Sağer, yemin altında verdiği şehadetinde mesele ile ilgili bulguları mahkemeye aktardı. Sager, zanlıların Gazimağusa’da 10 Ekim’de meydana gelen, kanunsuz ateşli silah tasarrufu, kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu, meskun mahallede ateş açma ve kasti hasar suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Canberk Sağer, konu tarihte saat 04.00’de, Gazimağusa’da Güler  Sokak’taki  Z.E.’ye ait inşaat tadilatı sebebiyle boş olan ikametgahının batıya bakan kısmında yer alan güneşlik odasının alüminyum penceresine, meçhul şahıslar tarafından, 7.65 mili metre çapındaki tabancayla, 6 el ateş açıldığını ve camların delinmesine sebep olup, kasti hasara uğratıldığını belirtti.

Sağer, olay yerinde yaptığı inceleme sonucu 6 adet 7,65 mm çapında mermi kovanı bulunarak emare zapt ettiğini belirtti ve tahkikatla ilgili tespitlerini mahkemeye aktardı.

10 Ekim’de saat 09.00’da Derinya Bölgesi’nde Vahit Güneri Caddesi’ndeki boş tarla içerisinde, terk edilmiş, vaziyette şüpheli bir araç tespit ettiğini belirten tanık polis, konu aracın zanlı K.Ç.’ye ait olduğunu öğrendiğini ve K.Ç.’den açık bir ifade temin ettiğini anlattı.

K.Ç.‘nin, aracı 3 ay önce satın alıp, 9 Ekim’de saat 22.00’da arabası arızalı olduğu için kullanması için M.K.’ye verdiğini öğrendiğini kaydeden tanık polis, her iki zanlıyı tutukladığını anlattı.

Tanık polis, incelediği kamera kayıtları sonucu, boş arazide terkedilmiş olarak bulduğu aracın, olay tarihinde saat 04,05 raddelerinde olay mahallinden şüpheli bir vaziyette kaçtığını tespit ettiğine vurgu yaptı.

Olayla ilgili birçok kişiden ifade temin eden polis, parmak izi araştırması yapıp, kamera kayıtlarını inceleyeceğini belirten tanık polis, soruşturmasını çok yönlü sürdürdüğünü ve henüz tamamlamadığını kaydederek mahkemeden zanlılar aleyhine tutukluluk emri talep etti.

Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler, tanık polisin yemin altında verdiği şehadeti ve talebini değerlendirerek, konu suçların yaygınlığına dikkat çekti ve soruşturmanın selameti açısından zanlıların 2’şer gün poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi.

(MHA)

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu