GenelKıbrısManşetSiyaset

“Kuruma yaşattığınız her zararın hesabını hukuk önünde vereceksiniz”

Kıb-Tek Yönetim Kurulu Eski As Başkanı Yusuf Avcıoğlu, dün  Başbakakanlık Denetleme Kurulu’nun paylaştığı yakıt analiz sonuçlarının  hala kirli ve kalitesiz olduğu gerçeğinin değişmediğini savundu.

Kıb-Tek Yönetim Kurulu Eski As Başkanı Yusuf Avcıoğlu, dün  Başbakakanlık Denetleme Kurulu’nun paylaştığı yakıt analiz sonuçlarının  hala kirli ve kalitesiz olduğu gerçeğinin değişmediğini savundu.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Avcıoğlu, “Görünen o ki Erhan Arıklı ve Ersan Saner, softa şaşırtması ile sadece Teknecik’te yakıt boşaltımına başlayan mevcut Geminin Yakıt Analiz Sonuçlarını kullanarak algı yaratmaya çalışmaktadır. Dün açıklanan analiz sonuçları yalnızca şuan Teknecik’te yakıt boşaltan gemiye aittir. Dolayısıyla aşağıda ekte analiz sonuçları bulunan bundan önceki 3 sevkiyatta limit üstü yakıt getirildiği, kirli ve kalitesiz yakıt kullanıldığı gerçeğini değiştirmemektedir” ifadelerini kullandı.

       

Temiz çıkan bu geminin analiz sonuçları ile bundan önce getirilen ve kullanılan, analiz sonuçları gizlenen daha önceki üç sevkiyatın kirli ve kalitesiz olduğu gerçeğini temizleyemezsiniz şeklinde konuşan Avcıoğlu, “Bakanlar Kurulu Kararında, Teknik Şartnameye uygun yakıt getirilmesi gerektiği açıkça yazılmıştır. Teknik Şartname’de ise, bu özellikte yakıt getirilmemesi halinde kesilmesi gereken cezalar açıkça yazmaktadır, Teknik Şartnamenin ilgili bölümleri aşağıda ektedir. Aşağıdaki üç sevkiyatın sadece “Kalite Ayarlaması” başlığı altında yapılan hesaplamalar neticesinde, kesilmesi gereken ama kesilmeyen ceza tutarı, $238,509 (USD) ‘dir. Dolayısıyla KIBTEK, Yakıt içerisinde bulunan Atık Yağ, Su, Kalorifik Değerin düşük olması vb Limit Dışı değerler sebebiyle 2,059,597 TL zarara uğratılmıştır. (Makinalarda yaşanan enjektör arızaları ve diğer arızalar bu rakama dahil değildir.) KIBTEK’de kalitesiz ve kirli yakıt kullanımı ile yaratılan bu zarar ile ilgili evrakları dosyalayarak, yarın itibarı ile ilgililer hakkında KKTC Sayıştay Başkanlığı’na şikayette bulunulacaktır. Kuruma ve Vatandaşa yaşattığınız her bir zararın hesabını hukuk önünde vereceğinizden şüpheniz olmasın” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu