KıbrısManşet

Kuryenin bu suçu en az 3 kez işlediği saptandı

Ercan’dan ülkeye giriş yaparken 500 bin Euro ile yakalanan kuryenin bu suçu en az 3 kez işlediği saptandı

 

Ukraynalı Zanlı Oleksandra Suprun’un Nisan ayında da iki kez ülkeye para taşıdığını itiraf ettiği öğrenildi

HEM KUZEY’E HEM GÜNEY’E TAŞIMIŞ… PGM Mali Suçlarla Mücadele Amirliği bir ihbar üzerine gerçekleştirdiği ‘Kurye Operasyonunda’ İstanbul’dan Ercan Havalimanı’na gelen Ukrayna uyruklu Zanlı Oleksandra Suprun’u, yolcu beraberi olarak getirdiği 500 bin Euro nakit parayla yakaladı. Yapılan soruşturmada “suç geliri” olabilecek yarım milyon Euro ile ele geçirilen Suprun’un Nisan ayı içerisinde de iki kez ülkeye “kayıt dışı” parayla giriş yaptığı saptandı. Derinleştirilen soruşturmada, zanlının Mayıs ayı sonunda Atina üzerinden Larnaka’ya uçarak, Güney Kıbrıs’a da yasa dışı yoldan para taşıdığı öğrenildi. Oleksandra Suprun dün mahkeme huzuruna çıkarılırken, mahkeme zanlının 3 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

 

SUÇU EN AZ 3 KEZ İŞLEDİ… Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Türker Samancıoğlu, polisin, 16 Haziran tarihinde kuryeler tarafından yüksek miktarda nakit paranın sırt çantaları içerisinde ülkeye getirileceği ve getirilen paraların ‘Suç Geliri’ olabileceği bilgisini aldığını söyledi. Aynı gün gerçekleştirilen operasyonda, Zanlı Oleksandra Suprun’un yanında yolcu beraberi 500 bin Euro nakit para getirdiğinin tespit edildiğini belirtti. Polis, zanlının, yapılan sorgusunda paranın gayrimeşru kaynağını gizleyip makul bir izahat veremediğini söylerken, ilk tespitlere göre Suprun’un 1 Nisan 2022 tarihinde 150 bin Euro ve 23 Nisan 2022 tarihinde de 200 bin Euro nakit para getirdiğinin tespit edildiğini anlattı.

 

İSTANBUL-ATİNA-LARNAKA HATTI… Polis, zanlının tasarrufunda bulunan Güney Kıbrıs’a ait Nakit Beyan formundan 30 Mayıs 2022 tarihinde İstanbul-Atina-Larnaka hattında yine yolcu beraberi 460 bin Euro taşıdığının tespit edildiğini anlattı. Polis, zanlının Nisan ayındaki gelişlerinde beraberindeki paralarla Ercan havalimanından giriş yaptıktan hemen sonra Güney Kıbrıs’a da geçiş yaptığını ve ardından kısa bir zaman dilimi içerisinde KKTC’ye geri dönerek aynı gün içerisinde Ercan hava limanını kullanarak ülkeden ayrıldığının saptandığını ifade etti. Polis, zanlının getirdiği paraları KKTC üzerinden Güney’e taşıdığına inanıldığını belirtti. Ancak, Zanlı Oleksandra Suprun’un taşıdığı paraları Lefkoşa’da “tanımadığı” kişilere teslim ettiğini iddia ettiğini de sözlerine ekledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu