Diğer SporlarKıbrısManşetSpor

Kuzey Kıbrıs Rallisi tamamlandı

2022 Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonası’nda sezonun altıncı yarışı yapıldı.

KUZEY KIBRIS RALLİSİ TAMAMLANDI: Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun (KKTOK)  Basel Holding ana sponsorluğunda organize ettiği 2022 Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonası’nda sezonun altıncı yarışı yapıldı. Gülgün Süt Mamülleri Kuzey Kıbrıs Rallisi adı altında gerçekleşen ve üç günlük programla organize edilen sezonun altıncı mücadelesi yine büyük heyecana sahne oldu.

 

3 GÜNLÜK ADRENALİN YAŞANDI: Yarışta, ilk gün Girne Kapısı Şehir içi Özel Seyirci Etabı, ikinci gün “Serdarlı” ve “Çatoz” etapları, üçüncü gün ise “Meriç” ve “Balıkesir” etapları geçildi. Adrenalin dolu anların yaşandığı yarışta genel klasmanda Enver Haskasap-Güner Şevketoğlu ikilisi büyük rallide zafere ulaşmayı başardı. Çağkan Bozalanlar-Hasan Odun ikilisi yarışı ikinci sırada tamamlarken üçüncülüğü Barış Kalfaoğlu-Ahmet Özerdem ikilisi elde etti.

 

ALPTÜRK-YÜCENER KORKUTTU: Yarışı ikinci sırada götüren Cevdet Alptürk-Mustafa Yücener ikilisi üçüncü günün ilk etabında şanssız bir kaza geçirdi ve bu etabın ilk bölümü iptal edildi. Alptürk-Yücener ikilisinin araçlarının devrilmesinin ardından Alptürk yara almadan araçtan inerken, Yücener ise kontrol amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Her iki isimin de durumunun iyi olması sevindirici oldu.

 

A.KİŞMİR KUPASI VE SINIF BİRİNCİLERİ: Genel klasman üçüncüsü Barış Kalfaoğlu-Ahmet Özerdem ikilisi Ahmet Kişmir Kupası birinciliğini ve Sınıf N birinciliğini elde ederken Sınıf 2’de Enver Haskasap-Güner Şevketoğlu, Sınıf 1’de Kerim Hacımevlüt-Rasim Çetinkaya, Sınıf 3’te Özhan Karaduman-Serdar Kumru birinciliği kazanan isimler oldu. Şenay Karafelikli ise kadın co-pilot birinciliği kupasını almaya hak kazandı.

 

ÖDÜLLER ZAHRA SOKAKTA VERİLDİ: Yarış sonunda Lefkoşa Surlariçi’nde bulunan Zahra sokakta ödül töreni gerçekleşti. Dereceye girenlere kupalarını Basel Holding adına Ayşe Başel, Gülgün Süt direktörlerinden Yunus Betmezoğlu, Ekin Adademir’den Ahmet Yırtıcışahin, Aveon Sigorta’dan Murat Selvi, Radyo Juke’den Yüce Ertanın, Vineria Bistro’dan Sadık İnceer ve KKTOK Başkanı Tigin Kişmir ile Asbaşkanı Mahmut Sezinler takdim etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu