EkonomiGenelKıbrısManşet

Kuzey Kıbrıs’ın Ovaları satılık

Konya merkezli Dağ Holding , “Türkiye halkını yatırıma(!) davet etti”

Konya merkezli Dağ Holding , “Türkiye halkını yatırıma(!) davet etti”

Türkiye kökenli Dağ Holding, Düzova’daki arazileri ‘NewCyprus.com.tr’ adresinden ‘açık artırma’ya çıkardı ancak, site aniden kapandı

3-4 gündür ülke kamuoyu bu ilanlarla ve haberlerle çalkalanırken, hükümet yetkililerinden henüz bir tepki gelmedi

WEB SİTESİ KAPANDI

Türkiye’de Konya merkezli Dağ Holding, geçtiğimiz günlerde düzenlediği bir basın toplantısında, “Kuzey Kıbrıs Arsaları Yatırım İhalesi” açtıklarını duyurdu. Dağ Holding, şirkete ait “NewCyprus.com.tr” başlıklı internet sitesinde Düzova bölgesindeki arazileri satışa çıkardığını ilan ederken, ilgi duyanlardan açık artırmaya katılım teminatı olarak 75 bin TL tahsil edileceğine de işaret ediyor. Yaklaşık 80 lot ile açılan ihalenin açık artırmasının, 25 Mayıs’ta gerçekleşeceği bildirilirken, tekliflerin toplantı sırasında açık artırma yöntemiyle alınacağı ifade edildi. GIYNIK Property, “NewCyprus.com.tr” adresine bugün ulaşamadı. Sitenin adresi “inşaat altında” görseliyle açılıyor ve ileri gitmiyor. Web adresindeki bu bilinmezlik, şirketin faaliyeti hakkında “şüphe” uyandırdı.

KİMSENİN HABERİ YOK

KKTC yetkilileri 3-4 gündür kamuoyunda tartışılan bu konuda açıklama yapmazken, vatandaşlardan, “Kimsenin haberi yok ama Kuzey Kıbrıs’ı satıyorlar” serzenişi geldi. Dağ Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Doğan Dağ konuyla ilgili olarak Türkiye medyasına yaptığı açıklamada, “New Cyprus Land projesi ile 7 bin konutluk, yaklaşık 40 bin kişinin yaşayabileceği yeni bir kent tasarlıyoruz” dedi.

Yatırımcılara sunulacak arsa portföyünün detaylarını da paylaşan Doğan Dağ, holding olarak yatırımcıların güvenini kazanmayı ve onlara en iyi yatırım fırsatlarını sunmayı hedeflediklerini söyledi. Dağ, “Altı ay önce Kuzey Kıbrıs’ta kurduğumuz 330 konutluk bitmek üzere olan bir projemiz var” ifadelerini de kullandı.

“TL BORÇLAN DÖVİZ KAZAN”

Kıbrıs’ın yatırım potansiyeline dikkat çeken Dağ, “Kuzey Kıbrıs, gelişen altyapısı, turizm potansiyeli ve cazip yatırım fırsatları ile dikkat çekiyor. Biz orayı keşfedilmemiş bir elmas olarak görüyoruz. Ulaşımın gayet kolay olduğu bir bölge ve yatırım trendi yukarıya doğru gidiyor. Son bir buçuk yılda bile yatırımcılar açısından ciddi gelişimler var. Bu ihale ile yatırımcılar, bölgenin büyüme dinamiklerinden yararlanma şansı bulacaklar. New Cyprus Land, ‘Türk Lirası borçlan, gelirin döviz olsun’ mottosuyla hareket ettiğimiz bir proje” şeklinde konuştu. Öte yandan, Türkiye’de KKTC’nin adı kullanılarak emlak dolandırıcılığı yapıldığı yolundaki ciddi iddiaların son günlerde arttığı dikkati çekiyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu