GenelKıbrısManşetSağlık

TIP-İŞ: Somut adım atılınca eylemi sonlandıracağız

Poliklinik hizmetlerinin durdurulmasından dolayı vatandaş isyan ederken, Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan ve sağlık çalışanlarının haklarını kısıtlayan genelgeyle ilgili tatminkar düzenleme yapılmadığı gerekçesiyle 25 Mart’ta eylem başlatan TIP-İŞ, hükümet tarafından somut adım atılmadığı sürece eyleme devam edeceklerini bildirdi.

Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan ve sağlık çalışanlarının haklarını kısıtlayan genelgeyle ilgili tatminkar düzenleme yapılmadığı gerekçesiyle 25 Mart’ta eylem başlatan TIP-İŞ, hükümet tarafından somut adım atılmadığı sürece eyleme devam edeceklerini bildirdi.
Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası Başkanı Ahmet Varış, konuyla ilgili GIYNIK Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunarak, “Somut adım atıldığı takdirde istemeyerek sürdüğümüz bu eylemlilik sürecini hemen sonlandırırız” dedi.
Acil Servisler, Acil Durum Hastanesi, Onkoloji, Hemodiyaliz, Thalassaemia Merkezi, 112 Hızır, Yoğun Bakım, ameliyathaneler, anjiyografi, endoskopi, kolonoskopi, yatan hasta tedavileri ile Covid-19 pandemisiyle mücadele kapsamında bulunan Ateş Poliklinikleri ve aşılamaların devam ettiğini kaydeden TIP-İŞ Başkanı Dr. Ahmet Varış, hükümetin talepleri ile ilgili somut adımlar atmaması halinde eylemlerinin süreceğini bildirdi.

Dünyanın hiçbir yerinde sağlık çalışanlarının iş güvencesiz olarak çalıştırılmamakla birlikte bizim ülkemizde kamu hekimlerinin yarısının iş güvencesiz çalıştırılmakta olduğuna dikkat çeken Varış, “Bu konudaki ısrar çeşitli bahanelerle sürdürülmektedir. Koronavirüs pandemisi nedeniyle bizler toplumuzun sağlık hakkını savunmak dışında hiçbir gerekçeyle eylem yapmamaya çalışırken idarenin bu uygulamalarla ilgili tavrını kabul etmiyoruz. Günler içinde çözülebilecekken, devletin hantal yapısından dolayı bürokratik engeller bir türlü aşılamıyor. Tam bir aydır eylemlilik sürecine devam ediyoruz” şeklinde konuştu. Varış, hükümete çağrıda da bulunarak “Biran önce somut adım atın” dedi.

Ahmet Varış konuşmasına şöyle devam etti;
“Yemek konusu aslında bireysel olarak hiçbirimiz için önemli değildir. Tüm konular bir bütün olarak irdelenirse hekimlerin ve diğer sağlık çalışanlarının bu ülkenin yönetiminin gözünde hiçbir değerinin olmadığı bir kez daha gözler önüne serilmektedir”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu