GenelKıbrısManşet

LAÇ’ın simgesi belirlendi

Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi’nin düzenlediği logo yarışması sonuçlanırken, Burcu Tekin’in tasarımı birinci seçildi

Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi’nin düzenlediği logo yarışması sonuçlanırken, Burcu Tekin’in tasarımı birinci seçildi

YARIŞMA SONUÇLANDI

Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi’nin düzenlediği logo yarışması sonuçlandı. Bölgenin kimlik unsurlarının ve değerlerinin doğru yansıtılması, yönetim felsefesinin ve bölge karakterinin özlü bir anlatımla logo aracılığı ile ifade edilmesinin öncelikli amaç olduğu yarışmada; logonun; bölge olarak kaydettiği gelişmeleri, ekonomik ve sosyal kalkınmaya ve geleceğe dönük yüzünü, belediyenin ilke, değer ve atılımlarını, geniş vizyonunu, şeffaf ve katılımcı yapısını, halk ile kurduğu derin, yakın ilişki ve diyaloğu yansıtması talep edildi.

121 TASARIM YARIŞTI

7 Mart’ta duyurusu yapılan ve 7 Nisan’da başvuruların sonlandığı Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi Logo Tasarım Yarışması’nın jüri değerlendirmesi 14 Nisan’da, Alsancak Belediye Binasında gerçekleştirildi. Tam sayı ile toplanan asli jüri üyeleri, ortak kararla jüri başkanı olarak Emin Çizenel seçildi. En fazla iki farklı logo tasarımı ile katılınabilen yarışmaya, Kıbrıs ve Türkiye’den toplam 125 yarışmacı başvurdu. 4 yarışmacı, teslimlerini geç yaptığı ve/veya şartnameye uygun yapmadığı için yarışmadan diskalifiye olurken; 121 yarışmacı toplamda 168 logo tasarımı ile yarıştı.

BURCU TEKİN BİRİNCİ OLDU

Gerçekleşen yarışmada birincilik ödülünün sahibi; Burcu Tekin oldu. İkinciliği Ercan Sarıca alırken, üçüncülük ödülü; Sedef Alkan’ın oldu. Halil Çobancık, Murat Bektaş ve Özkan Keçili’nin mansiyon ödülüne layık görüldüğü yarışmada tüm kararlar oy birliği ile verildi. Tüm mansiyon ödülleri ise eşdeğer olarak açıklandı. Ülkeden gerçekleşen katılımlarda Lefke ve Gazimağusa bölgesinin olmaması dikkat çekerken, Türkiye’den yarışmaya yoğun ilgi gösterildi. Türkiye’nin 26 ilinden de eserlerin yarıştığı yarışmada özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Karabük ve Sakarya dikkat çekti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu