KıbrısManşetToplum

Larnaka’da fiyatları İsrailliler artırdı

Larnaka’daki emlak değerleri İsrail vatandaşlarının ilgisi nedeniyle büyük oranda arttı

Larnaka’daki emlak değerleri İsrail vatandaşlarının ilgisi nedeniyle büyük oranda arttı.

 LEFKOŞA’YI YAKALADI
Güney Kıbrıs’taki emlak sektörü çevrelerine göre, Larnaka’daki emlak fiyatları büyük ölçüde İsrailli yatırımcıların artan ilgisi nedeniyle son zamanlarda Lefkoşa’daki fiyatlara benzer seviyelere yükseldi. İsrail vatandaşlarının bölgeye yönelik “coşkusu”, Filistin’le çatışmanın patlak vermesinin ardından emlak satışlarındaki yavaşlamaya rağmen devam ediyor. İlgi bugünlerde kiralık mülklere yönelirken, bazı bölgelerde konut kira fiyatları fırlamasına neden oldu. Artan fiyatların Kıbrıslılar için karşılanamaz hale geldiğine de işaret ediliyor.

İLGİ YAĞMUR GİBİYDİ
FOX Real Estate’in Larnaka direktörü Vassos Zakos’a göre, “Savaş öncesi ilgi Larnaka için şiddetli bir yağmur gibiydi. Her ne kadar çatışmaların başlaması sonrasında İsrailli ilgisi azalmış olsa da istekleri hala yüksek. Birçok kişi de İsrail’i terk etme ve Kıbrıs’ta, özellikle de Larnaka’da mülk arama niyetlerini açıkça ifade ediyorlar.” Larnaka’nın İsrailliler için çekiciliği; havaalanına yakınlığından, büyüme beklentilerinden ve büyük bir Yahudi cemaatinin varlığından kaynaklanıyor. Zakos, “Bir zamanlar düşük fiyatlı olan Larnaka artık Lefkoşa’nın fiyatlarını yansıtıyor ve Kıbrıslılara zorluklar sunuyor” diye ekledi.

MACKENZIE 300 BİNE ÇIKTI
Fiyatlar konusunda da bilgi veren Zakos, “80-85 metrekarelik yeni iki yatak odalı dairelerin fiyatları 200 bin Euro’dan başlayarak bölgeye göre artarken, Mackenzie gibi bölgelerde 300 bin Euro’nun üzerine çıkıyor” dedi. Africanos Properties’ten Themis Anastasiou, talepteki artışın kira fiyatlarını önemli ölçüde artırdığını belirtti. “Savaştan sonra İsraillilerin kiralık evlere olan talebi arttı” diyen Anastasiou, “3 ila 6 ay arası kalacak yer arıyorlar, bu da sürekli fiyat artışlarına yol açıyor” şeklinde konuştu.

ŞİRKETLERİN TAŞINMASI
Savaş, bazı İsrailli şirketlerin genel merkezlerini Güney Kıbrıs’a, özellikle de Larnaka’ya taşıma seçeneğini keşfetmesine de yol açtı. Ancak, Larnaka’da büyük ofisler için önemli bir altyapının şu anda eksik olduğu belirtiliyor. Larnaka Ticaret ve Sanayi Odası (LCCI) uzun süredir bu konuyla ilgileniyor. Larnaka’da büyük ofislerin bulunmaması yanında, ailelere yönelik konaklama ve özel okul sorunlarının da çözülmesi gerekiyor.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu