KıbrısManşetToplum

Latif’in davası Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek

Mesarya Belediye Başkanı Ahmet Latif, “kamu görevlisi tarafından sirkat” iddiasıyla Ağır Ceza Mahmemesi’nde yargılanacak. Konuyla ilgili Kıbrıs Postası’na konuşan Latif, siyasi bir baskı sonucu bu noktalara gelindiğini belirterek, “Şikayetçinin şikayet vasfına sahip olmadığı bir konudan dolayı hakkımızda dava açıldı” dedi

Mesarya Belediye Başkanı Ahmet Latif, 2019 yılında Akdoğan Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğü dönemde Başbakanlık Denetleme Kurulu’nun tespit ettiği “kamu görevlisi tarafından sirkat” suçuyla ilgili Gazimağusa Ağır Ceza Mahmemesi’nde yargılanacak…

Ahmet Latif ve beraberindeki üç belediye personeli, Akdoğan’da Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi’ne ait aktif durumda olmayan Akdoğan Süt Fabrikası binasının damında bulunan 8 bin TL değerindeki çelikten mamül 10 tonluk su tankını monteli olduğu yerden söküp belediyenin zimmetine geçirdiği iddiasıyla bugün mahkemeye çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler, söz konusu davayı 5 Mayıs 2023’te oturum yapacak olan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale etti.

LATİF: SİYASİ BASKI SONUCU BU NOKTALARA GELDİK

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ahmet Latif, Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi’nin envanterinde olmayan bir mal için kendilerine dava açtığını belirterek, “Siyasi baskı sonucu bu noktalara gelindi” ifadelerini kullandı.

Ahmet Latif, şikayetçinin şikayet vasfına sahip olmadığı bir konudan dolayı hakkında dava açıldığını dile getirerek, “Elimizde mal sahibinin bu depoyu hiçbir karşılık beklemeden kapatılan Akdoğan Belediyesi’ne verdiğini tasdikleyen noter imzalı belge var” dedi.

Latif, tüm itirazlarına rağmen dava türünün “kamu görevlisi tarafından sirkat” olduğundan dolayı Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacağını kaydetti.

(Kıbrıs Postası)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu