ÇevreKıbrısManşetSiyasetToplum

Lefke Belediyesi sıkıntılı bölgelerde çalışma yapıyor

Lefke Belediyesi sıkıntılı bölgelerde genişletme ve temizlik çalışması yapıyor

Lefke Kaymakamlığı, sorumluluk dahilinde olan köylerdeki dere yatakları, köprüler ve su akışını sağlayacak noktalarda çalışma başlattı.

Çalışmalarda, özellikle geçtiğimiz yıl yağışlı dönemde sıkıntı yaşanan bölgelere ağırlık verildi.  Yağışların etkisiyle Lefke deresi de akışa geçti.

Lefke deresi regülatör çalışmaları sürerken, derivasyon kanalındaki bazı noktalarda da Su İşleri Dairesi tarafından su akışını rahatlatacak çalışmalar yapılıyor.

Lefke Kaymakamı Sadi Güneş, BRT’ye yaptığı açıklamada çalışmalar çerçevesinde hmen hemen tüm köylerde gerekli noktalara müdahale edildiğini belirterek, Yeşilırmak’ta Muhtarlık Binasının bulunduğu bölgede, Gemikonağı deresinin belli noktalarında genişletme, Yedidalga, Yeşilyurt ve Cengiz Topel Anıtı bölgesindeki köprülerin giriş çıkışlarında su akışını rahatlatıcı çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Yağışların normal seyretmesi halinde bölgede bir sıkıntı beklemediklerini vurgulayan Güneş, Derivasyon kanalının Doğancı- Güzelyurt kısmında da Su İşleri Dairesinin çalışmalar yaptığını kaydetti.

Güneş, olası aşırı yağış durumunda teyakkuzda olacaklarını ve ekiplerin her zaman müdahaleye hazır olduğunu ifade etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu